ביסקוטי פירות יבשים

ביסקוטי קלים להכנה וללא גלוטן, מעולים לטבילה בספל תה או קפה

ביסקוטי עם פירות יבשים בקלי קלוטי.
אין צורך להוציא את המיקסר מהארון, צריך רק קערה אחת ומטרפה אחת. המתכון מבוסס על המתכון של קרין גורן מ"על השולחן" עם שינויים קטנים שלי.

ביסקוטי על קרש

המתכון הוכן עם קמח ללא גלוטן.

שתי תבניות אינגליש קייק חד"פ מרופדות בנייר אפייה.

מחממים את תנור האפייה לחום של 175 מעלות.

מצרכים:
3 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
שקיק סוכר וניל או כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח נטול גלוטן או קמח רגיל (השתמשתי בקמח "תמי" קמח רב תכליתי ללא גלוטן)
שקיק אבקת אפייה
כוס וחצי תערובת פירות יבשים קצוצים (איזה שאוהבים)
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים או כל אגוזים אחרים שאוהבים (לא קלויים ומומלחים)

הכנה:
טורפים את הביצים עם כוס הסוכר במטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה – 2-3 דקות
מוסיפים את הקמח ומערבבים
מוסיפים את תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים

מחלקים את התערובת באופן שווה בין שתי התבניות, מיישרים את פני העוגה בעזרת מרית ואופים כ25 דקות עד שמתקבלת עוגה יציבה מעט זהובה.

מחכים שהעוגות יתקררו.
מרפדים את תבנית האפייה הגדולה של התנור בנייר אפייה.

פורסים בעזרת סכין חדה או סכין לחם את העוגות לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ ומסדרים אותן על גבי נייר האפייה.
מכניסים שוב לתנור ומנמיכים את החום ל170 מעלות.
אופים כ15-20 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום בהיר.

מוציאים מהתנור ורק כאשר העוגיות קרות לגמרי מכניסים לקופסא אטומה.

העוגיות אמורות לצאת קשות ומעולות לטבילה בספל תה או קפה.

ביסקוטי בקופסא

תה וביסקוטי