בוואריה אמיתית בלי קיצורים

בחורה עם מחשב נייד

החומרים לקרם

10 כפות סוכר

ליטר חלב

8 כפות קורנפלור מומסות בכוס חד פעמית קטנה מים

בנפרד -3 חלבונים +5 כפות סוכר

3 חלמונים

שלב שלישי – שמנת מתוקה 2 מיכלים

14 גרם ג'לטין מומס בחצי כוס חד פעמית  מים רותחים

כמה טיפות וניל איכותי או חצי כפית משחת וניל

לתחתית ביסקוטים מורטבים במעט חלב מובל בליקר כלשהו  או…בלי כלום

הכנת הבוואריה-

מכינים דייסה מהחחלב ,הסוכר הקורנפלור המומס ולבסוף את החלמונים פנימה בעדינות משווים טמפרטורות ובוחשים היטב. מקררים לא במקרר.

מקציפים חלבונים עם סוכר.

מקציפים השמנת עם הוניל והסוכר לקצף די נוקשה

הרכבת הבוואריה נעשית כך-

בעדינות מאחדים את כל התערובות כולל הג'לטין למסה אחידה ומעבירים לתבנית שתכיל הכל -עגולה או מרובעת …עדיפה מרובעת . אם יש ביסקוטים מרטיבים אותם במעט חלב וליקר שוקולד או קפה ואם לא אז רק המסה.

מקררים לפחות כמה שעות.

מגישים קרררר עם סירופ שוקולד ואזוזים כתושים…אפשר פקאנים .

תענוג צרוף.

בוואריה עם שקדים

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.