בהמשך לפוסט הקודם…. סגירת מעגל פרק ב' – בצלצלי פנינה ממולאים בבשר ברוטב רימונים -anatcooking

" בצלים ממולאים בשר ברוטב רימונים"

לכבוד איתמר דוידוב, הכנתי את המנה החגיגית והטעימה מספר הבישול של איתמר "רק אוכל טוב"; 'בצלים ממולאים בבשר ברוטב רימונים' בגרסת מחווה שלי למנה. פשוט עפתי עליה, בצלי פנינה ושאלוט ממולאים, קטנטנים, יפים וטעימים.

בצלי שאלוט ובצלצלי פנינה ממולאים בבשר ברוטב רימונים

חומרים:
6 בצלי שאלוט
6 בצלי פנינה בינוניים לבנים
1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
1 רימון מפורק לגרגירים

למלית:
1/2 ק"ג בשר טחון (עדיף צוואר)
3 פרוסות לחם (או שלוש כפות פרורי לחם)
50 גר' בייקון מבושל (או אווז – רק לטעם לא חייבים)
1/2 כוס מיץ רימונים (עדיף מיץ מרימונים טריים)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה – לפי הטעם (לא חובה, רק אם אוהבים)
10 עלי נענע
מלח אטלנטי עדין ופלפל גרוס

לרוטב:
2 כפות ריבת בצל של טרז פזוס – https://www.trespesoshop.co.il
1 כף סלסה חלפינו עם ליים של טרז פזוס – https://www.trespesoshop.co.il
4-5 כפות שמן זית
1/2 כוס רכז רימונים
1/2 כוס יין לבן יבש
1 גבעול טימין
3 כוסות מיץ רימונים
גרגירי רימון מרימון 1לקישוט

הכנה:
מחממים 2 ליטר מים בסיר בינוני עד לרתיחה. בינתיים, קולפים את הבצלים ועושים בהם חתך עד המרכז. כשהמים רותחים מכניסים את הבצלים ומבשלים עד שהם מתרככים מעט. מוצאים, מסננים ומקררים.

1

משרים את הלחם (בלי הקרום) במים, סוחטים ומפוררים.
שמים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים היטב.

ryou5yt9f53lj15e86t

מסירים את הגלד החיצוני של הבצלים ומתחילים להפריד את העלים, שכבה שיכבה, עד לקבלת עלים בודדים. מניחים בכל עלה כפית ממלית הבשר, מגלגלים וסוגרים. מכינים בצורה כזאת את כל הבצלים.

7cjo1id0qn8r6epgwy4k

מחממים מחבת גדולה עם 'שלוק' של שמן זית, גבעול טימין, ושן שום פרוסה דק, מניחים בזהירות את הבצלצלים וסוגרים אותם מכל הצדדים. ברגע שהם זהובים מכל צדיהם, מוסיפים ריבת בצל, מעט סלסה חלפינו עם ליים, מיץ רימונים, רכז רימונים ויין. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על להבה קטנה ללא מכסה. כשהתבשיל מוכן, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש לחמש דקות, (להשגת מראה ו'פיל' קראנצ'י), זה יופי למראה ולטעם.

ot65zurr21nysoqbd8lk

להגשה: מקשטים בחצי כוס גרגירי רימונים.
מומלץ להגיש על אורז לבן מטוגן.

 

Cover

המתכון המקורי "בצלים ממולאים ברוטב רימונים" נמצא בספר הבישול "רק אוכל טוב" של איתמר דוידוב שיצא לאור בשנת 1994.

צילום ספר בישול: פיליפ מטראי

צילום יום בישול ענת ואיתמר: נטע גוב. Neta Gov