אריאלה וחיהל'ה פותחות שולחן – פרגון לחברות

פוסט הזה הוא פרגון לחברותי הבלוגריות חיה ואריאלה ולסיפור האהבה שהתבשל במטבחן.
לקראת החגים רואה אור חוברת מתכונים חדשה של אריאלה וחיה שמוכיחות שחברות ואהבה הם מתכון מנצח לחיים.
קבלו במתנה – 2 מתכונים מהחוברת

אתמול סיפרתי לכם על ספרי הבישול החדשים לחג. היום אני מוסיפה גם חוברת:

בימים אלו יצאה לאור החוברת "אריאלה וחיהל'ה פותחות שולחן" מאת אריאלה פיקסלר אלון וחיה אילונה דר, שתי אימהות ובלוגריות מובילות שהמטבח עבורן הוא הרבה מעבר לבישול ואפיה, הוא חיים ותקשורת חוצת גבולות.

אריאלה פיקסלר אלון עיתונאית, בלוגרית, מרצה, נשואה, אמא לארבעה ילדים ומתחילה ממש בימים אלו את חייה בשנית, אחרי מלחמה ארוכה ומתישה, במחלת הסרטן ובתאונת דרכים קשה. הבלוג "בישול בקצב הסלסה" נפתח על ידה כשגססה ממחלת הסרטן, כשהמטרה העיקרית שעמדה למול עיניה הייתה שימור המתכונים והסיפורים המשפחתיים כך שתישאר לילדים צוואה טעימה, משעשעת וזמינה. דרך ההתמודדות הכי יעילה של אריאלה עם משברים היא קודם כל בעזרת הומור, אך גם ואולי בעיקר, בעזרת בישול ואפייה. בלוג זה מכיל מאות מתכונים קלים, מהירים וחסכוניים שכל אחד יכול להצליח בהם במטבח הביתי גם בלי להיות בוגר "קורדון בלו", הבלוג הוא הדרך שלה להראות שהיא בוחרת בחיים ולא במוות.

חיה אילונה דר– עיתונאית אוכל, בלוגרית, אמא לשני ילדים בוגרים  שנאלצה לעזוב את תחום ההוראה לאחר 30 שנות עבודה  לאחר שאיבדה את שמיעתה. במסגרת מאמציה למצוא מקום חדש שבו תצליח להביא את עצמה לידי ביטוי חזרה למטבח, המקום הבטוח שלה. בדיוק באותו הזמן בתה נישאה ועברה לגור מעבר לים. הריחוק מבתה  פער תהומות געגוע שנדמה כי אי אפשר היה לגשר עליהן. בלי לחשוב יותר מדי חיה פתחה בלוג בשם "יופי במטבח" שבו העלתה את מתכוני הבית כדי שתהיה לבתה מחברת מתכונים של אמא. הריחוק פתאום הפך לקירוב והבלוג נעשה חוט מקשר טעים בין היבשות.

החוברת הזו היא סיפור אהבה שהתבשל במטבח.

אריאלה וחיה'לה הכירו בעולם הבלוגיה באינטרנט והפכו במהירות לחברות נפש, הלכו יחד לקורסי התמחות בבישול, אפייה וצילום מזון. הקשר המיוחד, הפרגון ההדדי והאהבה הרבה הולידו את החוברת הזו שהיא ראשונה בסדרה. הרעיון נולד כשאריאלה עברה שיקום מתיש אחרי תאונת הדרכים שעברה וחיה'לה באה לבקרה. אריאלה שאיבדה את חוש הטעם והריח בעקבות התאונה חשבה שעולם הבישול והאפייה נסגר לתמיד עבורה וחיה'לה התעקשה להוכיח לה את ההיפך ובנחישות אין קץ וכנגד כל הסיכויים החזירה את אריאלה למטבח ובעצם לחיים.

בחוברת יש מבחר הצעות לבניית תפריט לחגי תשרי וגם לשבתות ואירוח במשך כל השנה.

כל המתכונים כשרים, חסכוניים, קלים ומהירים להכנה, כולל קינוחי הפרווה.

ומה בתפריט?

סלטים: סלט ספירלה צבעונית – מתכון למטהסלט סלק אדום חסות  עלי רוקט וגרגירי רימון,  סלט גזר סלרי ועירית, סלט פטריות חגיגי

מנות ראשונות: כבד עוף מוקפץ על וופל  בלגי וריבת תאנים

חלת כתר רימונים בדבש,  עלי חסה ומנגולד ממולאים ברכז רימונים

מרקים: מרק בשר וקרפלך

עיקריות: קציצות עוף בשום לימון וזעפרן, פילה אמנון על מצע טרשי, פילה בס על מצע מג'דרה בורגול- רימונים עם ארטישוק ירושלמי צלוי בדבש, עוף צלוי בצ'ימיצ'ורי רימונים , שוק טלה בתנור, פרגיות מגולגלות על מקל קינמון על מצע פירה בטטה, עוף קריספי (מנת ילדים).

תוספות: אורז וירקות מטוגנים, מג'דרה בורגול- רימונים,  ארטישוק ירושלמי צלוי.

קינוחים (פרווה) : בקלאווה תפוחים ממולאים, פסיפס מלבי רימונים, מוס שוקולד מריר חלבה וקדאיף, מאפה פילו במלית תפוחים – מתכון למטה.

מחיר החוברת שווה לכל נפש: 35 שקלים (+5 שקלים דמי משלוח) והרכישה תעשה דרך דף הפייסבוק של  "יופי במטבח" http://a.pgtb.me/JsHGtn באמצעות כפתור רכישה דרך ה- Pay Pal. או במייל : haya20040@walla.com או arifixi@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ואני הרי הבטחתי למעלה שתקבלו  2 מתכונים מהחוברת, נכון? אז בבקשה:

סלט ספירלה

סלט ספירלה צבעונית – אריאלה פיקסלר אלון

סלט  חגיגי וקל להכנה שהופך לכוכב השולחן בזכות יופיו, צבעיו וטעמיו.

מרכיבים:

2 סלק קטנים

2 גזרים עבים

3 קולרבי  קטנים

3 מלפפונים ירוקים

10-12  צנוניות קטנות

2 כפות גרגירי רימון

ענף קטן של שמיר

לרוטב:

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד
2 כפות רכז רימונים
1 כף דבש

1 כף סילאן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

3 שיני שום כתושות

מעט צ'ילי גרוס

נייר סופג

אופן ההכנה:
פורסים את הירקות דק ככל האפשר (מומלץ להשתמש במנדולינה) לעיגולים דקיקים ויפים של ירק נא. שוטפים במים ושומרים את פרוסות הירק  בקעריות נפרדות.

מכינים את הרוטב : בקערית נפרדת  או בצנצנת עם מכסה תואם מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.  שומרים בצנצנת מכוסה.
יוצקים מעט מהרוטב בכל קערית  של הירקות המופרדים , מקפיצים בעדינות את פרוסות הירק  ומשרים למשך כחצי שעה או עד לזמן הרכבת המנה. ניתן לאחסן כך עד שלושה ימים מכוסה במקרר.

מסננים את פרוסות הירק מנוזלי ההשריה ומייבשים במגבות נייר.

לוקחים צלחת הגשה גדולה ומסדרים את פרוסות המלפפון סביב לדופן הצלחת כך שכל פרוסה תחפוף במעט את הפרוסה הקודמת לה עד שנוצרת צורת מניפה יפה.
כעת מסדרים את פרוסות הסלק על מחצית או שלושה רבעים מגובה המלפפון סביב לצלחת. ממשיכים כך עם יתר הירקות (קולרבי, גזר, צנוניות וגרגירי רימון)  כשהרעיון הוא משחק  אסתטי של צבעים, טעמים, מרקמים וגדלים שמסודרים במעגלים מהחוץ לפנים.

מאפה פילו במלית תפוחיםחיה אילונה דר

הפילו הקרנצי והמלית הקרמלית של התפוחים משתלבים מצוין כקינוח קל

המצרכים:

חבילת עלי פילו

12/ כוס סוכר

5 תפוחים גרני סמיט

2כפות צימוקים בהירים

כפית הל טחון

2 כפות פיסטוק קצוץ דק

כף ליקר קלבדוס/ברנדי

¼ כוס שמן קנולה

אבקת סוכר

¼ כוס דבש

תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

מפשירים את עלי הפילו לילה במקרר.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את העלים, פורשים ומניחים עליהם מגבת לחה.

קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות.

מכניסים למחבת רחבה את  הסוכר, ריבועי התפוחים, צימוקים, הל וליקר ובוחשים, מבשלים עד ריכוך כ-10 דקות.

מסירים מהאש ומסננים.

על משטח עבודה מרססים שמן , מניחים 3 עלים ומושחים עם מברשת בשמן,

חותכים ל-4 ריבועים, ממלאים כל ריבוע  במרכז עם כף מלית ומגלגלים לסיגר .

כך עושים עם כל העלים, מושחים את הסיגרים בשמן.

מפזרים סוכר .

מניחים על התבנית במרווחים ואופים  במשך כ- 12 דקות עד הזהבה.

יוצקים מעל כל מאפה פיסטוק  ודבש ומגישים חם או קר.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

שתהיה שנה טובה ומתוקה. שנת הצלחה, שנת חברות ופרגון, שנת אופטימיות ובריאות!

ואתן חיה ואריאלה – חיבוק חם והמון איחולי הצלחה לכן אהובות <3

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.