ארוחת "חבל" על הזמן, למה לזרוק, לא חבל?! חבל חבל חבל…

ראשונה

היי לכם … למי לא נשאר אוכל מבישול החג, משבת שיקום!

כמה מרק מלא עוף וירקות נשאר ?

כמה צלי נשאר ?

כמה קציצות…?

כמה חבל חבל חבל לזרוק נשאר כמה?

ואנחנו אף פעם לא לומדים מכינים אוכל לערב אחד

שנשאר לכל החודש חס וחלילה שלא יחסר.

נו למה אני רואה אתכם עכשיו מחייכים אומרים וואלה זה נכון?

מה חשבתם שאני לא מכינה לגדוד שחלילה לא יחסר.

והאמת האוכל הכי טעים זה קציצות או לביבות "החבל" של שנות הצנע

של סבתא שלי כן כן היה בהם הכל.

יש מאכלים שגם אי אפשר להכין מראש

כי אותם מכינים רק מתבשיל  "החבל" שנשאר.

פעם חונכנו לאורח חיים צנוע ושיננו לנו יום יום ש"אוכל לא זורקים!!!

פעם אם נשארה חתיכת בשר מהחמין, סבתא

ישר הייתה שוטפת אותה ומכינה חביתת בשר עם ירק

בטעם גן עדן שאי אפשר לשחזר כי הבשר היה מהחמין.

לא היו זורקים כלום… צנע זה צנע!

ואם נשאר מרק עוף של שבת עם ירקות

"חס וחלילה ושלום שיזרקו" זו הייתה ארוחת מלכים

שאי אפשר לשחזר הכל תלוי במה שנשאר.

נשאר לכם מרק ירקות שהכנתם?

 

אופן ההכנה מ"חבל" לזרוק:

לא צריך הרבה שישאר פולקה, כנף, להוריד עצמות ולקצוץ.

את כל הירקות מהמרק גזר,קישוא,תפוחי אדמה, דלעת,

אפילו את הסלרי והשמיר לסנן במסננת היטב מנוזלי המרק

ולקצוץ – ראו תמונה

להוסיף תפוח אדמה אחד מגורר דק בפומפייה.

2-3 ביצים לפי כמות התערובת.

צרור כוסברה או פטרוזיליה רענן

2-3 כפות קמח מצה- או פירורי לחם – או קואקר

מלח פלפל לפי הטעם לערבב

ולטגן את הקציצות  ה"חבל".

להגיש חם ליד סלט או עגבניות שרי ולימון…

זהו נגמר… זה "החבל"הכי טעים מזין ויש בזה הכל…

וניצלתם את המרק עד תום.

8

 

לסנן את הירקות ולקצוץ….

1

 

ירקות המרק

לערבב היטב…

3

לטגן במחבת…

4

5

 

 

6

 

 

7

להוסיף לימון שמוסיף המון ולבריאות חבל על הזמן…

10

ואם בכל זאת תרצו להכין את הקציצות זכרו להוסיף

יותר ירקות למרק כדי שישאר קצת לקציצות.

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לאחלה קציצות מרק חמות וטעימות…

9

היה טעים לכם אהבתם נהניתם

קדימה פרגנו בלייק קטן

ואני בשמחה אומר תודה עד… למתכון הבא.

 

 

 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה