אמזונס פינת שוק הכרמל – ארוחת החברים של דקלה באקוודור

 

חומוס פול וצנוברים מוגש בארוחת החברים של דקלה באקוודור
חומוס פול וצנוברים מוגש בארוחת החברים של דקלה באקוודור

~~~~~~~
לפני כמה ימים ערכנו את ארוחת החברים של דקלה – ארוחות שף שמחברות בין אנשים,​ בפעם הראשונה בקיטו, באקוודור. הרעיון של הארוחה הוא לחבר בין אנשים שלא מכירים אחד את השני ולא יודעים מי מגיע לערב, דרך אוכל משובח, סיפור מעורר השראה ועשייה חברתית. הארוחה שערכנו בפעם הראשונה בקיטו, חיברה בין ישראלים שגרים באקוודור לאקוודוריאנים מקומיים.

שף דן לב, שף אמיליו דלמאו וערן חיון בהכנות לארוחה
שף דן לב, שף אמיליו דלמאו וערן חיון בהכנות לארוחה

~~~~~~~

את הארוחה בישלו דן לב Dan Lev​, השף של הארוחות שלנו בישראל, ואמיליו דלמאו Emilio Dalmau שף מוכר ומוערך המנהל את המסעדה במלון קאזה גנגוטנה, אחד המלונות היוקרתיים בעיר. והצטרף לבישולים ערן חיון Eran Hayoun​ המארח של הארוחה ובעלים של חברת התיירות המקומית גוליבר.

הכנות לארוחה - קניות בשוק המקומי
הכנות לארוחה – קניות בשוק המקומי

~~~~~~~
ההכנות לארוחה כללו קניות בשוק המקומי ובסופרמרקט השכונתי. אמיליו לקח אותנו לסיור בין הדוכנים והסביר קצת על כל פרי וירק. היינו בשוק כמה הפירות והירקות זולים, והכי היינו בשוק מהאננסים הענקיים שעולים רק חצי דולר.

שף דן לב ושף אמיליו דלמאו עם חומרי הגלם של הנמל שהבאנו מהארץ
שף דן לב ושף אמיליו דלמאו עם חומרי הגלם של הנמל שהבאנו מהארץ

~~~~~~~
השפים שלנו יצרו תפריט שהוא פיוז׳ן בין מנות ישראליות למנות מקומיות, עם חומרי גלם שהבאנו מהארץ וחומרי גלם ייחודיים לאקוודור. הצצתי למטבח וראיתי שפים מופלאים שעובדים יחד בהרמוניה, מתוך רצון ללמוד זה מזה, על חומרי הגלם השונים, על טכניקות ההכנה, ועל התבלינים והשילובים השונים. והחיבור הנפלא שנוצר במטבח, בא לידי ביטוי גם במנות שהוגשו.

עגבניות עץ מתוקות
עגבניות עץ מתוקות

~~~~~~~
סלסת עגבניות עץ מתוקות עם צ'ילי שום ושמן זית אקרמן, שהוגש עם בייגלה ירושלמי עם מחלב, לפי מתכון של הלוחשת לסירים קיבוץ עינת. מחלב הוא תבלין שמשמש לרוב לקינוחים ונעשה מגרעיני הדובדבנים.

בייגלה ירושלמי של הילה מ"הלוחשת לסירים"
בייגלה ירושלמי של הילה מ"הלוחשת לסירים"

~~~~~~~
סביצ'ה דג מקומי שהושרה בליים וכוסברה עם יוגורט סלט טאבולה וקינואה אדומה ושחורה קריספית. את הסביצ׳ה מכינים פה בטכניקה ייחודית, לא בוזקים את הלימון מעל המנה אלא קוצצים את הדג ומשרים אותו בלימון מספר שעות.

סביצ'ה דג מקומי לצד סלט בורגול מרענן
סביצ'ה דג מקומי לצד סלט בורגול מרענן

~~~~~~~
תפוחי אדמה מבושלים עם שורש יוקה מעוכים ואפויים בתנור עם עשבים מקומיים.

שורש יוקה אפוי עם תפוחי אדמה בתנור
שורש יוקה אפוי עם תפוחי אדמה בתנור

~~~~~~~
סחלב חם עם פירות טרופיים מקורמלים, טפיוקה סגולה וטראפלס שוקולד אורגני של פקארי מצופים בשברי מקאמבו – קקאו לבן מהאמזונס.

סחלב חם עם פירות מרוקמלים וסילאן לצד טראפל שוקולד מלוח
סחלב חם עם פירות מרוקמלים וסילאן לצד טראפל שוקולד מלוח ושברי קקאו לבן מהאמזונס

וכמובן… איך אפשר בלי חומוס פול אורגינל!

אכלנו אוכל משובח שהשאיר לנו טעם של עוד.
ודן כבר הבטיח לי לקחת השראה מהמנות שאנחנו אוכלים פה באקוודור ולבשל אותן בארוחה הקרובה של החברים של דקלה פה בישראל.

~~~~~~~

תודה לחברת הנמל על חומרי הגלם הישראלים הנפלאים למנות שלנו, תודה להילה מ"הלוחשת לסירים" על המתכון לבייגלה הירושלמי  תודה לגלית אקרמן ברש על שמן זית מיוחד מזמן זיתים וליינות פלטר על יין משובח שנגמר מהר מידי…

 ~~~~~~~

ותודה לכל השותפים שלנו לדרך: שגרירות אקוודור בישראל, משרד התיירות של אקוודור, משרד החוץ של אקוודור, מטרופוליטן חברת התיירות, חברת התעופה אייר אירופה AirEuropa, חברת השוקולד PACARI. Embajada de Ecuador en Israel AirEuropa #visitEcuador #ColorfoodEcuador #aireuropa #colorfood_the_project #dikla_friends Embajada de Ecuador en Israel החברים של דקלה – ארוחות שף שמחברות בין אנשים Colorfood