אל תקרא לי "כושית"

בחורה עם מחשב נייד

סבתא בתשבע,לא הייתה סבתא שלי..

היא הייתה סבתא של הבני דודים שלי..

סבתא בת שבע הייתה צברית ירושלמית,דור שביעי או שמיני בארץ,אשה תמירה,מטופחת..

מבקרת במספרה אחת לשבוע,צובעת שיערה בסגול,קוראת מגזינים,מתלבשת על פי צו האופנה

משחקת אחת לשבוע בריג' עם ברוניה ,סוניה וחיה.

סבתא בת שבע הייתה משכירה חדר בדירתה לסטודנטית..כדי לא להיות לבד..

היא הייתה ההפך הגמור מסבתא מסעודה,שהייתה צובעת את שיערה בחינה,והייתה נשארת דלמטית,כי החינה "לא נתפסה"..כמו שהיא הייתה אומרת..

הייתה לובשת שמלות פרחוניות דמויי חלוק נטולי גזרה..

לא ידעה קרוא וכתוב..

אבל הייתה לה חכמת חיים של חתול רחוב,ולב כזה ענק…

"תבואו.."אמרה  סבתא בת שבע לאמא שלי..

"יש לי כושית.."

—–

הייתי בטוחה שהסטודנטית החדשה,הדיירת שמתגוררת אצלה כושית.

התיישבנו בסלון,

היא נכנסה ויצאה מהמטבח,הביאה סרוויס פורצלן גרמני,וקנקן תה תואם.

יצאה עם מגש פורצלן בעל רגל מנירוסטה ,

עליו נחה  עוגה נוטפת שוקולד,חמה וריחה משכר..

"מי רוצה כושית"? שאלה

הטעם של הכוושית ההיא מתגלגל לי עד עכשיו על הלשון ובחלל הפה,

והקרם?!…

קרם השוקולד נוטף לי על הסנטר אפילו עכשיו…

—–

העוגה המיתולוגית של סבתא בת שבע עברה שידרוגים אינספור במהלך השנים..

הפושטית הזו מלווה אותי מהילדות.

במרוצת השנים אילתרתי מתכון מנצח והריהו לפניכם:

להקציף 3 ביצים ולהוסיף בהדרגה כוס סוכר עד שיווצר קצף יציב

להוסיף שלושת רבעי כוס שמן תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה

אבקת אפיה

תמצית וניל

7 כפות גדושות אבקת שוקולית

2 כוסות קמח

1 כוס מיים חמים

לרסס תבנית בשמן,למזוג את התערובת לתבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ 40 דקות

בינתיים להכין סירופ שוקולד שמורכב משמנת עמידה לקצפת  ו 300 גרם שוקולד(איזה שאוהבים)

כשהעוגה מוכנה בעודה חמה,למזוג מעליה את הסירופ החם.

המיתולוגית הזו מתאימה לחגים,שבתות,ימי הולדת,שמחות אפילו כמתנה.

בסיס העוגה קבוע,מתאים גם לקאפקייק

כל פעם עושה לה סטיילינג שונה..

כדורי שוקולד מעליה,נשיקות,סוכריות עדשים,קליק,אוראו מצופה שוקולד,טים טאם..

שמחה לשתף אתכם בחלק מהאוסף הפרטי שלי..

כשתגישו אותה תקצרו אינסוף מחמאות..

אשמח לעוד רעיונות

 

מחכה לכם

שלכם

אסתי

 

הפוסט הזה מוקדש באהבה לסבתא בת שבע וסבתא מסעודה מנוחתן עדן.

עו עוגת 5 עוגת עוגת1 עוגת3 עוגת4 עוגת5