אירוח בשרי וזול ממוצרים שהיו במבצע

כל יום שישי אני מכינה ארוחת ערב למשפחה שלי + אורחים. 6-8 איש. ברוח התקופה, אני מקפידה להשתמש רק במרכיבים זולים או כאלה שנרכשו במבצעים אטרקטיביים.

זוכרים את האירוח החלבי שסיפרתי עליו? הפעם, במסגרת המגמה שלי לארח בזול, הכנתי ארוחה בשרית, על טהרת מוצרים שהיו במבצע בסופרמרקט.

טיפ: כשאני מזהה מבצע טוב, אני קונה כמות כפולה ושומרת במזווה (פסטה, קוסקוס, עגבניות מרוסקות וכו'…) או במקפיא (עופות, דגים, ירקות, וכדומה)

אז מה הכנתי?

לראשונה סלט ירוק ברוטב ויניגרט חרדל ודבש עם נתחי דג צרובים קלות במחבט (הדגים היו במבצע בכל הרשתות השבוע).

לעיקרית עופות שלמים (2 עופות ב- 25 שקל!) שנאפו בתנור עם דלעת וירקות טעם ותובלו בעשבי תיבול (מהגינה), סויה וסילאן והוגשו על מצע קוסקוס (שנקנה במבצע 3+2).

לקינוח עוגת קרמבל שזיפים (מבצע 7 ₪ לקילו שזה הכי זול שמצאתי השנה לפירות בכלל!).

גם הפעם אשתף בשני מתכונים: מתכון למנת העוף העיקרית ומתכון לעוגת השזיפים.

עוף שלם עם דלעת על מצע קוסקוס

מכניסים לשקית צלייה – "קוקי ענק":

  • 350 גרם דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי קצוצים
  • 1 כרישות פרוסות
  • 1/4 פלפל צ'ילי פרוס (בלי הגרעינים החריפים)
  • 1 עוף שלם – נקי מעודפי עור ושומן

מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לשקית:

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות סילאן
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס
  • חופן עשבי תיבול מהגינה: מרווה, רוזמרין, בזיליקום ואורגנו (אני מערבבת הכל אבל אפשר לשים מה שיש).

סוגרים את השקית, מנערים היטב. מנקבים כמה חורים בשקית ומכניסים לתנור חם לשעה ורבע.

מוציאים מהשקית, חותכים את העוף למנות ועורכים יפה על צלחת בשילוב עם הירקות. זורים על המנה (בעיקר על הירקות) מלח ים גס.

קוסקוס: מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומגישים יחד עם העוף. אני מעדיפה בקערה נפרדת כך יכול כל סועד לווסת לעצמו את היחס בין הקוסקוס לרוטב. יש כאלה שאוהבים רטוב (כמוני) ויש שאוהבים יותר יבש.

עוגת קרמבל שזיפים ושקדים

מרכיבים

לתערובת העוגה:

2 ביצים

2/3 כוס סוכר

4 כפות סילאן או דבש

1/2 כוס שמן

גרידת לימון מלימון שלם

מיץ מלימון אחד

1 כוס יוגורט + כף מים

1.5 כוס קמח + 1 כפית אבקת אפיה

1/2 כוס שקדים טחונים

לשזיפים:

8 שזיפים מגולענים וחתוכים לקוביות

3 כפות סוכר חום

1 כף ליקר תפוזים

לפירורים:

2 כפות חמאה (40 גרם)

2 כפות סוכר חום דמררה

2 כפות קמח גדושות

אופן ההכנה

  1. תחילה נכין את הפירורים: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומערבבים הכל יחד בעזרת הידיים, עד לקבלת פירורים אחידים מכניסים למקרר.
  2. השזיפים: מבשלים שזיפים עם סוכר כ-10 דקות על אש קטנה תוך כדי בחישה. מוסיפים ליקר ומקררים.
  3. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  4. משמנים תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפיה.
  5. העוגה: מקציפים במיקסר ביצים, סוכר וסילאן, כחמש דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  6. מוסיפים שמן, יוגורט, מים גרידת לימון ומיץ לימון ומערבבים מעט.
  7. מוסיפים את ה"יבשים": קמח, אבקת האפייה ושקדים ומערבבים קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית.
  8. מפזרים על התערובת את הפירות באופן אחיד, מזלפים ממי הבישול ומפזרים את הפירורים.

אופים כ- 25-30 דקות עד שפני העוגה זהובים וקיסם שמוחדר אליה יוצא עם פירורים לחים.

הערות: למתכון פרווה, ניתן להחליף את היוגורט במיץ תפוזים ואת החמאה במרגרינה (מחמאה)