אורז מוקפץ עם בשר טחון וירקות- ארוחה פיקנטית בסיר אחד!

אורז מוקפץ עם בשר טחון – פיקנטי ועם שלל ירקות ותוספות מעולות: פטריות, פלפל חריף, גזר, בצל, כוסברה, פטרוזיליה ועוד. טעים ,משביע ומהיר הכנה.

לפעמים אבל ממש לפעמים בא לי להכין צהריים ממש זריזים…בשבת בצהריים בדרך כלל פחות מתחשק לי להתעסק במטבח ואם אין אוכל משישי בערב אזי מכינה ארוחות מהירות אך עדיין מזינות ככל האפשר. כזאת מנה הינה האורז הזה עם הבשר טחון וירקות. תנסו. הילדים יתלהבו בוודאות.

20170526_150211

מצרכים:

רבע כוס שמן להקפצה בווק

1/2 קילו בשר טחון

כוס וחצי אורז לבן מוכן וקר

בצל גדול קצוץ

1 פלפל ירוק חריף (אם אין ואוהבים חריף אפשר גם פלפל שאטה אדום חריף)

כפית מלח שטוחה (גם פה, תטעמו ותתקנו על פי טעמכם)

3 קוביות שום דורות

קוביה פטרוזיליה דורות

קוביה ג'ינג'ר דורות

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

ו גזר גדול מקולף וחתוך למקלות דקים

סלסלת פטריות שטופה וחתוכה גס

3 כפות צ'ילי חריף

שליש כוס סויה

כוסברה ופטרוזיליה– חצי כוס

 

איך מכינים?

מרתיחים את האורז הלבן עם מעט מלח, מסננים ומקררים. האורז צריך להיות כמעט מוכן לאכילה.

מחממים מחבת גדולה ומוסיפים שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט. מוסיפים קוביות שום, קוביית פטרוזיליה, קובייה ג'ינג'ר ופלפל חריף ומערבבים. עם הזהבת הבצל מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב .מערבבים על מנת לשנות את צבעו של הבשר מעט ולסגור אותו.

קולפים גזר גדול ,חותכים למקלות דקים ומוסיפים לתערובת במחבת. לאחר חמש דקות לערך מוסיפים את הפטריות החתוכות ומערבבים היטב.

מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ואורז מוכן ומערבבים.

20170526_133141

20170526_133134

מוסיפים תיבול: מלח, פלפל שחור, כורכום, סויה ורוטב צ'ילי חריף. מערבבים מעט וטועמים לראות האם הבשר מוכן לאכילה. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כף סויה ולערבב עוד מעט על האש.

מעבירים לצלחת ומקשטים בעלי פטרוזיליה או כוסברה ומגישים.

בתיאבון!

20170526_15024220170526_150219