אוכל טבעוני ומוסרי עדיף מהרבה סיבות

katalti.nanuchkaכשאנחנו אוכלים אוכל שלשם הכנתו הפעלנו מוסר וחמלה אנחנו חומלים לא רק על האומה החלשה והמנוצלת: בעלי החיים, אנחנו חומלים גם על הגוף שלנו, על הכדור שלנו ואנחנו תורמים לחיים בריאים, שפויים ומאוזנים סביבנו.

אנחנו רגילים לחשוב אחרת, כי הרגילו אותנו, כי טפטפו לנו מידע אחר, כי כל תרבות הצריכה שלנו מבוססת על זה.

דרוש אומץ ודרושה נכונות לשבור מוסכמות ולהזיז תבניות, לעיתים זה לוקח זמן כדי להפנים ולהתרגל. אבל כשעושים את הדרך אין מדהימה ממנה.

הגוף שלנו והנפש שלנו מתחילים להתנקות, לא רק מדברים מזיקים שיש באוכל שמבוסס על רכיבים מהחי, הוא מתחיל להתנקות מתדרים שאינם מיטיבים איתו.
פעמיים בחיי הפסקתי הרגלים מזיקים וראיתי שההתנקות לקחה זמן: חודשים ארוכים.

בגיל עשרים וקצת הפסקתי לקחת גלולות נגד הריון מתוך הבנה שזה לא טוב לי משום בחינה. הרבה לכלוך התנקה מהגוף, עור הפנים שלי סבל קשות במשך שבועות מחומרים לא בריאים שהשתחררו דרכו. הרווחתי את השליטה ההורמונלית על הגוף שלי, הרווחתי תחושת נקיון.

עשר שנים מאוחר יותר הפסקתי לעשן. גם כאן זה לקח שבועות וחדשים. שיעול מזעזע שנמשך שבועות כשהריאות התנקו לאיתן. הרווחתי את חוש הטעם שלי והריח שלי שהתחדדו ושוב: תחושת נקיון מדהימה, פנימית וחיצונית.

המעבר לטבעונות גם הוא בין היתר הביא עמו נקיון פנימי עוצמתי ביותר, שרק כיום, שנתיים אחרי אני מתחילה לחוש את משמעותו, לא רק תחושה פנימית קלה, נקיה ובריאה יותר, אלא גם הרבה מטענים רגשיים שלתחושתי הצטברו כתוצאה מאכילה מהחי, הרבה מטענים של כעס, פחד ואלימות התשחררו לאורך החודשים האלה. זה היה ממש לא פשוט, כי מטענים כאלה משתחררים דרך הרגש והחוויה. אבל השינוי הוא עצום: יש תחושה שדברים פחות מגיעים אלי ומכעיסים אותי, סוג של אלימות פנימית שהיתה מגיבה לעיתים בחוזקה לדברים חיצוניים התמתנה באופן משמעותיח. יש עוד דרך לעשות אבל זה מרגיש כל כך נכון.

אני מאד אוהבת לבשל ומרגישה שמנעד המתכונים העומד לרשותי התרחב באופן משמעותי. התחלתי לפרסם בפייסבוק תמונות של דברים שהכנתי ומתכונים. למעוניינים, הנה קישור לאלבום בפרופיל שלי:
אלבום מתכונים בפייסבוק

אז איך אפשר בלי לסיים במתכון: הנה החריימה הטבעונית כמו שמכינים אותה במסעדת ננוצ’קה:

לרוטב:
קילו וחצי גמבות אדומות קצוצות דק ללא החלק הלבן. אפשר להוסיף פלפל ירוק או צהוב לגיוון הצבע.
1/2 פלפל ירוק חריף
4-5 שיני שום
פפריקה אדומה
2 כפיות סחוג אדום או אריסה
קופסא עגבניות מרוסקות
כוסברה קצוצה.
חופן גרגרי חומוס (100-200 גרם) שהושרו במשך לילה ובושלו בנפרד עד לריכוך.
מטגנים את שיני השום בשמן קנולה או תירס לדקה או שתיים, מוסיפים את הגמבות הקצוצות, מוסיפים את יתר החומרים מוסיפים מלח. אפשר להוסיף אריסה או פפריקה חריפה לפי הטעם. מבשלים כשעה וחצי-שעתיים, אפשר להוסיף קצת מים מדי פעם.קציצות:
מחממים תנור לחום בינוני (180)
קוצצים במג’ימיקס:
2 שקיות טופו, לחתוך לחתיכות גדולות ולמעוך ביד להוצאות הנוזלים.
חופן כוסברה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כוס שמן תירס
רבע כוס קמח
מלח לפי הטעם.כשמתקבל מרקם חלק עושים קציצות בגודל של אגרוף ואופים בתנור כ-20-30 דקות.כשהקציצות מקבלות יציבות ונעשות טיפה יותר כהות (לא להשחים אותן) מוציאים אותן ומכניסים לתבשיל, (בערך שעה לאחר התחלת הבישול)
מוסיפים לתבשיל גם את החומוס.
ממש לפני סיום הבישול מוסיפים חופן גדול של כוסברה קצוצה.

להתראות ושבת שלום, מיכל.