הרבה זמן עבר מאז הפוסט האחרון שלי, זמן שעבר על משפחתי במחלות, ועם ארבעה ילדים, סבב מחלות נראה כמו סביבון שלעולם לא עוצר… אז זהו, שעכשיו הוא נעצר עלינו ההורים, ובמהלך ימי המחלה שלי חשבתי לרכז את תרופות הסבתא שעוזרות אצלנו.
חום:
1. אמבט של חצי שעה- אני יודעת שאומרים שהאמבט צריך להיות פושר או קר, אבל בבקשה- תתחילו בטמפרטורה נמוכה ב 3 מעלות מהחום של הילד- שאם למשל יש לו 39.5 חום, תתחילו בטמפרטורה של 36.5-37 מעלות. לאורך הזמן, המים יצטננו באופן מדורג, וכך גם טמפרטורת הגוף של הילד.
2. קומפרסים של חומץ- היחס הוא כף חומץ לכוס מים. ורצוי לשים את הקומפרסים באזורים של בלוטות הלימפה- צוואר ובית שחי. רצוי שהמים בהם אתם טובלים את המגבת יהיו נעימים ולכל הפחות פושרים.
3. להוריד שכבות לבוש ושמיכות. נכון שהילד סובל מצמרמורות, אבל זה נגרם כי הגוף מנסה לקרר את עצמו, לא בגלל שבאמת קר להם.
שיעול, נזלת וליחה:
מעבר לתרופות ההומאפטיות שרכשנו בסופר, תרסיסי מי המלח למיניהם שעוזרים לזמן מה בלבד, ושניהם תמיד מתקבלים בברכה….
1. בצל חתוך תלוי בתוך חיתול טטרה כמה שיותר קרוב לילד, אבל במקום שהוא לא יוכל לשחק ולהגיע לשם.
אזהרה: חשוב לזכור להוציא את החיתול בבוקר ולהחליף את הבצל. לא לשכוח לאוורר את החדר יום למחרת היטב, אחרת תמצאו את עצמכם נכנסים לחדר בניחוח סלט ישראלי (מניסיון… ).
2. מי אגסים.
3. מי תאנים מיובשות + לתת לילד לאכול את התאנה או לטחון לו אותה.
התקררות וכאב גרון….
יש כאבי גרון ויראלים, הם מציקים לילדים, אבל לא מעלים חום. בהמלצת חברה לפורום תאומים ושלישיות ניסיתי ועזר:
1. כפית דבש (כמובן לילדים מעל גיל שנה- שנה וחצי, ולא כניסיון ראשון)
2. משקה ג'ינג'ר חלב עיזים ודבש:, חשוב- לחמם את תמצית הג'ינג'ר (שמים פלח קטן בכותש שום) עם החלב עד שמגיע לטמפרוטורה חמימה, ורק אחרי להוסיף ולבחוש את הדבש. ואם הילד מקורר, אפשר להוסיף גם מקל קינמון.
…. חשוב לי מאוד להדגיש לא לתת את המשקה לילד עם חום.
לכל הפחות מדובר במשקה די טעים, מניסיון שלנו הוא באמת עוזר לכאב הגרון.
שלשול
1. מי אורז
2. אורז
3. לחם לבן
הקאות
כל מה שהילד מוכן לאכול, ולשתות, העיקר שתייה. ממליצה בחום על מיצים טבעיים.
תולעים
את הטיפ הזה למדתי כשלא הבנתי למה הקטנה שלי לא מפסיקה לאכול את הקליפה הפנימית של הבננה… כן, זה עוזר. תכינו מיץ בננות עם הקליפה הפנימית של הבננה, או שתתנו רק את הקליפה, אבל בחיי שזה הקל משמעותית. כמובן, בלי לוותר על פנייה לרופא ובקשה למרשם לורמוקס.
וכמובן, לכל מחלה, אין כמו מרק עוף של סבתא עם איטריות…. לנפש הוא בטוח עוזר.
הכי חשוב, תעניקו המון חיבוקים והבנה, גם אם הילדים מעירים אתכם בלילה, וגם אם מבקשים לישון לידכם. בזמן המחלה, מותר לשבור שגרה אם הם זקוקים לה, ובכל מקרה, תוך הקפדה על בטיחות. אחרי שתראו ניצני החלמה, תחזרו לכל הרגלי השינה הבריאים של הירדמות עצמאית, ושינה רצופה במיטה שלהם.
אמרה לי פעם אמא לילדים בוגרים- אם הייתי יודעת כשהם היו קטנים וכל הזמן רצו אותי שעוד חמש שנים הם כל הזמן יבקשו ממני ללכת מהם, לא הייתי כועסת, לא הייתי צועקת ובטח שלא הייתי זזה מהם.
רק בריאות.
דורית הלפרין, אמא לארבעה,
יועצת שינה מתמחה בתאומים ושלישיות
0526-204221
.
* המידע הנ"ל אינו מהווה מידע רפואי והינו באחריות הכותבת בלבד.