תפוחי אדמה -תוספת תופסת פשוטה ואהובה

תפוחי אדמה אדומים לאורך

תפוחי אדמה

בכל צבע

בכל צורה

מבושלים,אפויים מטוגנים…מה לא?

וניתן לעשות איתם הכל כולל מתוק …לזה יוקדש פוסט חביב נפרד

אבל כאן תפוח האדמה הזה עבר להיות מנה קבועה בבית ביום ללא בשר.

למה? טעם גנעדן להם

נסו ותראו .

קונים תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה היציב

מבשלים במי מלח לריכוך – כן כן גברתי לריכוך מלא לבדוק עם קצה סכין .

מסננים ומקררים מעט

חותכים באמצע כמו לכריך לחמניה עם הקליפה

ממלאים בהמון פטרוזיליה קצוצה ,שום וחמאה

אפשר שמיר או כוסברה במקום (לפרווה ניתן מחמאה או חמאת קוקוס)

לא ממליחים כי התבשלו במי מלח  .

מסדרים בתבנית אפיה ומטפטפים מעט מים רותחים סביב

כמו בתמונה לא לסגור לחלוטין .

לאפות רבע שעה 200 מעלות  בתנור שחומם מראש.

לא צריך יותר כי הם כבר בושלו והם רכיםם.

להגיש מקושט בעוד ירק ועוד חמאה .

פשוט וטעיםםם

תוסיפו סלט ירוק ותגישו עם תוספות כמו מיונית מתובלת,ביצים קשות ביצת עין מעל . השמיים הם הגבול.

תהנו.

תפוחי אדמה אדומים לרוחב

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.