יותר מהכל, התוספת האהובה עלי היא תפוחי אדמה, בכל צורה ואופן הכנה
כאן במתכון הזה, הם פרוסים דק, עם חמאה, שמן זית שום ובזיליקום
6-7 תפוחי אדמה (תלוי בגודל התבנית בה רוצים לצלות אותם) רצוי שווים בגודלם, אדומים או חומים, לא משנה
20 ג חמאה לשימון התבנית
1/3 כוס שמן זית איכותי
3-4 שיני שום כתושות או שתי קוביות של שום דורות
חופו קטן עלי בזיליקום טרי קצוץ דק או קוביית בזיליקום של דורות
מלח ים אטלנטי (גם מלח שולחני זה בסדר)
פלפל שחור גרוס
כמה קוביות חמאה לפיזור על תפוחי האדמה
*אם אין בזיליקום אפשר להחליף בפטרוזיליה קצוצה, טימין, רוזמרין, מרווה..
משמנים היטב את תבנית בחמאה
מקרצפים היטב את תפוחי האדמה, אין צורך לקלוף
חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות, מסדרים את הפרוסות יפה בתבנית
מערבבים בקערית קטנה את שמן הזית, שום, בזיליקום מלח ופלפל
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה שבתבנית
מפזרים מעליהם כמה קוביות חמאה וצולים בתנור בחום גבוה 200-220 מעלות כ40-50 דקות או עד שמזהיבים-משחימים יפה