תפוחי אדמה עם פלפלים ובצל

מנת הילדות שלי, שחיכתה לי בימי החורף הקרים. טעימה ומנחמת גם כארוחה וגם כתוספת, וכל זה בעשר דקות עבודה

בחורה עם מחשב נייד

בימי החורף של ילדותי,כשהייתי מגיעה הביתה נוטפת טיפות גשם,שיערי פרוע מהרוח החזקה ריח מופלא של תפוחי אדמה היה עולה באפי עוד בחדר המדרגות.

היו לאמא שלי מבחר ענקי של מאכלי תפוחי אדמה. מבושלים ואפויים,מטוגנים וצלויים. עם תוספות כאלה ואחרות.

אחד ממאכלי תפוחי האדמה האהובים עליי שהיתה מכינה ושאליהם אני מתגעגעת כל פעם מחדש היו תפוחי אדמה אפויים עם פלפלים ובצל.

מאכל פשוט לכאורה אבל עשיר ברוטב ובטעמים. אמא היתה מניחה לפניי צלחת מהבילה מהמאכל הנפלא הזה,הייתי מרסקת את תפוחי האדמה עם המזלג,מערבבת עם הרוטב ונהנית מכל רגע.

זה מאכל של אמא. מאכל של געגוע,של חורף קר,של זכרונות שעולים בי כל פעם מחדש כשאני מכינה את המאכל האהוב הזה.

מצרכים:

10 תפוחי אדמה קטנים עד בינוניים קלופים ושלמים (הכמות היא לפי הסועדים)

3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות

4-5 בצלים קטנים קלופים

לרוטב:

3 כפות שמן

חצי כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה

כף גדושה רסק עגבניות

כף קטשופ

כפית דבש

לחמם תנור ל 180 מעלות

לרפד תבנית בנייר אפיה.

להניח בתבנית את תפוחי האדמה,הפלפלים והבצלים.

בקערה קטנה לערבב היטב את כל חומרי הרוטב ולצקת על תפוחי האדמה.

לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות חצי שעה.

להסיר את הנייר ולאפות עוד כ 30-40 דקות עד שהרוטב מסמיך ותפוחי האדמה רכים.

מנה משביעה,טעימה ואף צמחונית.

בלי

 

הכנה

מלא