תפוחי אדמה מטוגנים וצלויים כתוספת לוהטת

גל מעדכן מתכון בלרוסי עתיק ופשוט לתפוחי אדמה: "טושנקה".

***אתגר תפוחי האדמה של סלונה ודורות יוצא לדרך ויש גם מתנה שווה לזוכות! השתתפו ואולי תזכו!***

***כל הפרטים כאן***

pottato_gulleats-01

Facetune_18-03-2018-00-36-05ארוחת ערב בסגנון צרפתי אצל פאני. מוטו: "היום אנחנו לא סופרים קלוריות".
פאני הוציאה מהתנור את תפוחי האדמה הלוהטים שלה: "זה ילך עם הברווז, הקונפי דאק". "וואו, הם מושלמים", הסתכלתי בהערצה.  הם היו שחומים, זהובים, קטנים, ומזמינים. חצאים חצאים. צלויים בשומן של הברווז הזה, או של קודמיו שהלכו לגן עדן. הצרפתים האלה יודעים מה הם עושים, ופאני עושה את זה הכי טוב. במוח שלי נדלקה נורה והמחשבות התחילו לרוץ.
לפני מספר שבועות נתקלתי במתכון בלרוסי עתיק לתפוח אדמה שצד לי את העין בגלל הטכניקה המסקרנת שלו: טיגון במחבת, ואז צלייה בתנור. הוא גם נראה לי פשוט מאוד ושימושי, שזה תמיד כיף. כשהכנתי אותו תפוחי אדמה קיבלו צבע יפה, אך גם נשארו רכים, נימוחים וקטיפתיים, מכיוון שעדיין שמרו על הנוזלים שלהם . שאלתי את פאני אם זה נשמע לה מדליק, והיא אמרה לי שכן.  הבעיה היחידה עם המתכון המקורי הייתה בסוג השומן: הבלרוסים השתמשו בסוג שומן שמאוד נפוץ שם, אך לא נפוץ פה. אי לכך היה צריך לשנותו כדי להתאימו לחך הישראלי. לכן, כשטעמתי את תפוחי האדמה בסגנון הצרפתי של פאני, החלטתי לנסות להכין את ה"טושנקה" עם שומן אווז. יצא נהדר והתוצאה לפניכם. אפשר כמובן גם להשתמש במקום בשמן צמחי, למשל שמן זית.

Facetune_18-03-2018-00-38-08

מתכון:

רכיבים:

1 ק"ג תפוחי אדמה בגודל בינוני או קטן
50 גרם שמעלץ שומן אווז מותך
1-2 קפסולות פטרוזיליה קצוצה דורות
1-2 קפסולות שמיר קצוץ דורות
2 קפסולות בצל קצוץ ומטוגן של דורות
0.5 כוס מים
מלח

הכנה:

מוציאים את קפסולות הפטרוזיליה, השמיר והבצל מהמקפיא ושמים בצד להפשרה.
מחממים את התנור לטמפרטורה ל-230-250 מעלות.
שוטפים את תפוחי האדמה היטב ומנגבים. לא חייבים לקלף, אבל אפשר. חותכים לפלחים או לקוביות גדולות. אם רוצים פלחים – תפוחי אדמה בינוניים חוצים לשניים וכל חצי לשלושה פלחים. בתפוחי אדמה קטנים – כל חצי לשני פלחים.
שמים מחבת גדולה על אש גדולה, ממיסים כחצי משומן האווז ומטגנים את תפוחי האדמה באופן אחיד מכל הצדדים, עד להזהבה, בשתיים/שלוש נגלות. בין כל נגלה מוסיפים שומן אווז. את תפוחי האדמה המטוגנים מעבירים מהמחבת לסיר בעל מכסה שמתאים להיכנס לתנור.
מרתיחים בקומקום את המים.
בסיום הטיגון מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה, השמיר והבצל ושאריות שומן האווז, ממליחים לפי טעם (כשמדובר בתפוחי אדמה הכי טעים בנדיבות), מוסיפים את המים הרותחים. נותנים ערבוב קל כדי לוודא שעשבי הטיבול והבצל מתפזרים בין תפוחי האדמה, מכסים את הסיר במכסה ומעבירים לתנור החם ל-20 דקות. כעבור הזמן מוציאים בזהירות עם כפפות או עם מגבת את הסיר הלוהט מהתנור, פותחים ובודקים מוכנות. תפוחי האדמה צריכים להיות מבושלים עד הסוף. אם עוד לא מוכן – מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
את ה"טושנקה" מגישים כתוספת, או עם מלפפון טרי חתוך, מלפפונים במלח או עם כרוב כבוש בשביל הקראנץ'.
בתיאבון!

Facetune_18-03-2018-00-42-16

 עיצוב: סטודיו יריב אפשטין