תפוחי אדמה תמיד טעימים אבל בפסח עדיף קטנים כי יש על השולחן כמות ענקית של מזונות ומספיק תפוחון או שניים כדי שישאר מקום בבטן.
מאחר ופסח מכינים תמיד יוצא דופן החלטתי להגישם ממולאים .אמה מה הריקון נעשה אחרת .
תפוחי האדמה בושלו במי מלח חצי בישול וכך האביזר המרוקן את הקישואים שימש לי פה יופי .
רוקנתי בעדינות מילאתי במלית .
הוספתי עוד כהנה וכהנה והמנה הקוטלת קנים יצאה נפלאות.
תכינו ולא תצטערו .
צריך
תפוחי אדמה זעירים מבושלים חצי בישול על קליפתם במי מלח- (אוכלים את הקליפה.)
מרוקנים בעזרת תפוחן שזה כמו מרקן קישואים רק שיותר עבה כדי שיהיה מקום למלית .
המלית שלי עשויה -מקילו בשר טחון
, 2 ביצים טריות
כוס פירורי חלה שאני מיבשת וטוחנת לבד או בפסח חצי כוס קמח מצה
.2 בצלים מגוררים גס
,2 שקיות אבקת אפיה
מלח ,פלפל שחור, כמון,פפריקה מתוקה ומי שאהב אז חריפה ,מכל תבלין ככפית ומי שאוהב יותר מוזמן להוסיף עוד
חצי צרור כוסברה קצוצה דק(אפשר פטרוזיליה ואפשר חצי חצי)
,חצי כפית גבישי שום .
לשים כמו לקציצות וממלאים את תפוחי האדמה המנוקבים בזהירות.
מסדרים בתבנית אפיה .
במחבת מטגנים 2 בצלים בינוניים פרוסים וחצויים במעט שמן לשקיפות .
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים
אבקת מרק עוף, כפית סוכר חום גדושה ופפל שחור ממטחנה .
מוסיפים 2-3 כפות טריאקי של אוסם ובפסח רוטב לצלי ומנטפים הכל על תפוחי האדמה.
מפזרים מעל קוביות של פלפל אדום מתוק טרי ובשרני חתוך לקוביות ו2 עגבניות קטנות בקוביות.
מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ומהדקים היטב. .
אופים 40 דקות בחום של 180 מעלות ומסירים כיסוי לעוד30 דקות הזהבה על 150 מעלות חום.
תפוחי האדמה יהיו רכים כי כבר בושלו במי המלח ולא צריך יותר אפיה .
יש לבדוק ואם חסרים נוזלים להוסיף עוד.
להגיש זרוי בפטרוזיליה טריה קצוצה ולהנות .