יום חמישי הוא מן יום כזה שבו אין ממש זמן להשקיע בבישולים, הרי יש להכין את השבת ולרוב מתארגנים על איזה משהו קליל ולא תמיד בריא לילדים ולמשפחה.
אצלי יום חמישי הוא גם יום בו מחסלים ירקות שנשארו מהקניה השבועית הקודמת כדי לחדש את המלאי בירקות טריים יותר.
אז הינה הצעה אחת מיני רבות שאצלנו בבית מאוד אוהבים –
זה טעים
זה בריא
זה לא מטוגן
זה עם מינימום עבודה והשקעה ומקסימום טעם
אז ככה –
7 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
שתי בטטות קלופות וחתוכות
שני בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
7 כפות שממן זית
כפי וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור.
לערבב בקערה את כל המרכיבים
לפזר על תבנית ולוודא שתפוחי האדמה מפוזרים וכמה שפחות "אחד על השני", כדי שלא יתבשלו אלא יאפו
להכניס לתנור של 200 מעלות לשעה ואחרי שעה להוריד ל 180 עוד חצי שעה על טורבו.
אין צורך לכסות