תפוחים עם הפתעה!

ראש השנה הוא חג מתוק. הוא חג של ארוחות בלי סוף ולכל ארוחה צריך קינוח. עם כל האורחים, האירוחים והארוחות אני מביאה לכם שלוש מנות מקסימות של קינוח קליל והכי חשוב טעים! שתהיה שנה מתוקה מדבש!

תפוח

למצרכים:

4 תפוחים חצויים לשניים ללא ליבה

חבילת בצק עלים

לסירופ:

100 גרם סוכר

250 גרם מים

5 שקיות סוכר וניל מיה

מיץ מלימון אחד

מקל קינמון

למלית:

120 גרם שוקולד צ'יפס מריר אמיתי מיה

100 סמ"ק שמנת מתוקה

לציפוי:

1 ביצה טרופה

50 ג' שקדים פרוסים מיה

אופן הכנה:

  1. לשים במחבת את כל המצרכים של הסירופ, להביא לרתיחה ולבשל על הסמכה.
  2. להוסיף פנימה את התפוחים ולבשל אותם 5-7 דקות מכל צד עד שיתרככו מעט. הם צריכים לשמור על צורתם.
  3. להוציא אותם מהסירופ ולהניח אותם על נייר סופג. לצנן היטב.
  4. להמיס במיקרו את המלית ולערבב עד איחוד לקבלת קרם חלק ומבריק. לצנן במקרר 3 שעות.
  5. להניח את הבצק עלים על נייר אפיה, התוך תבנית אפיה ולשים את חצאי התפוחים.
  6. למלא כל חצי תפוח בכפית מקרם השוקולד ולהניח אותם הפוכים על הבצק, כשהמלית כלפי מטה.
  7. לחתוך את הבצק בצורת תפוחים במרחק  של 2.5 ס"מ מהתפוח ולמרוח את השוליים בביצה טרופה. לתקוע בראש כל תפוח חתיכת מקל קינמון.
  8. לפזר שקדים פרוסים.
  9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 25 ד'.

רצוי לאכול את המנה כשהיא חמימה.

סרטון להכנת המתכון: