ראש השנה הוא חג מתוק. הוא חג של ארוחות בלי סוף ולכל ארוחה צריך קינוח. קבלו קינוח תפוחים קליל וטעים
המצרכים:
4 תפוחים חצויים לשניים ללא ליבה
חבילת בצק עלים
לסירופ:
100 גרם סוכר
250 גרם מים
5 שקיות סוכר וניל
מיץ מלימון אחד
מקל קינמון
למלית:
120 גרם שוקולד צ'יפס מריר אמיתי
100 סמ"ק שמנת מתוקה
לציפוי:
1 ביצה טרופה
50 ג' שקדים פרוסים
אופן הכנה:
לשים במחבת את כל המצרכים של הסירופ, להביא לרתיחה ולבשל עד הסמכה.
להוסיף פנימה את התפוחים ולבשל אותם 5-7 דקות מכל צד עד שיתרככו מעט. הם צריכים לשמור על צורתם.
להוציא את התפוחים מהסירופ ולהניח אותם על נייר סופג. לצנן היטב.
להמיס במיקרו את חומרי המלית ולערבב עד איחוד לקבלת קרם חלק ומבריק. לצנן במקרר 3 שעות.
להניח את בצק העלים בתבנית אפיה שעליה נייר אפיה
למלא כל חצי תפוח בכפית מקרם השוקולד ולהניח אותם הפוכים על הבצק, כשהמלית כלפי מטה.
לחתוך את הבצק בצורת תפוחים במרחק של 2.5 ס"מ מהתפוח ולמרוח את השוליים בביצה טרופה. לתקוע בראש כל תפוח חתיכת מקל קינמון.
לפזר שקדים פרוסים.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 25 ד'.
רצוי לאכול את המנה כשהיא חמימה. בתיאבון!