כשהגיע השליח עם הטנא של תנובה לא חשבתי שהוא יהייה מלא בכל טוב הארץ.
וזה מה שחיכה לי בתוכו
וזה
וגם זה
אפילו זה
ומכיוון שזה הגיע לפני כשבועיים היה לי הזמן להכין מיני מאכלי חלב, מעין חזרה גנרלית לארוחת חג השבועות.
אז אלה המתכונים.
מלאי. עוגת קמח תירס רומנית אותה אוכלים חמה ומתוקה והיא נאפת משאריות מוצרי החלב במקרר
4 ביצים
אחד וחצי קוטג'
אחד לבן/אשל
1/4 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת
לערבב הכל
1 כוס קמח תופח או קמח רגיל וחצי שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח תירס- לא אינסטנט
2 שקיות סוכר וניל
להוסיף את היבשים
לחמם תנור ל 180 מעלות
על המלאי לפזר כעשר חתיכות קטנות של חמאה ולאפות 50 דקות בערך
פסטה פנה ברוטב שמנת ופטריות. אני בעד פשטות ובודה קלה. לא מחייב שמאכלים שטרחו עלים יתר על המידה יצאו גם טעימים יותר.
לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. זוכרים שהפסטה מחכה לרוטב ולא ההיפך ?
רוטב שמנת עם פטריות :
לטגן ב50 גרם חמאה וכף שמן בצל פרוס, להוסיף לו 3 שיני שום כתושות ולחכות שריח השום יתפשט ברבי המטבח וזה בדיוק הזמן להוסיף שתי סלסלות פטריות שמפניון פרוסות להמשיך לטגן.
להוסיף שתי קופסאות שמנת לבישול ומחכים רק שהרוטב יראה סמני רתיחה.
להוריד מהאש להוסיף חצי כוס פרמז'ן מגורר דק ולערבב הכל
לזניה חלבית. תמיד טעימה, תמיד אכילה ותמיד ניתן להוסיף לה כל מה שרק עולה על דעתינו.
כאן הוספתי רק גבינהה צהובה מגוררת גס והמתכון נמצא כאן
קרם וניל. אם יש קרם אותו אני מעדיפה בפחזניות שלי או בקרמשניט שלי זה בדיוק הקרם הזה שהמתכון שלו עובר במשפחה.
ליטר חלב- אני השתמשתי ב1%
6 כפות קמח
5 ביצים
כוס סוכר- אני הוספתי חצי כוס
3 שקיות סוכר וניל
200 גרם חמאה קרה- אני הוספתי 150 גרם
ההכנה:
לערבב לעיסה חלקה את הביצים+סוכר+קמח+סוכר הוניל
בסיר להרתיח את החלב. כשהחלב רותח להוסיף בזרם דק את בלילת הביצים ולטרוף במהירות כדי למנוע מהן להפוך לביצה מקושקשת.
להמשיך להערבב בלי הפסקה מהר ככל שניתן כדי למנוע גושים.
הקרם מוכן כשהוא מתקשה ונוצרים "שבילים" כשחוצים אותו בתחתית הסיר.
להסיר מהאש.
להוסיף קוביות חמאה קרה בזו אחר זו ולערבב הייטב כדי שהשומן לא יצוף