תנובה מלוא הטנא

בחורה עם מחשב נייד

10153651_1456912347875003_1044420133_n

כשהגיע השליח עם הטנא של תנובה לא חשבתי שהוא יהייה מלא בכל טוב הארץ.

וזה מה שחיכה לי בתוכו

10011520_1456890517877186_1975500653_n

וזה

10003067_10152377220568738_1717738893460946785_n

וגם זה

10001288_10152371723603738_1627322474_n

אפילו זה

1972501_10152377220783738_7728586330908333968_n

 

ומכיוון שזה הגיע לפני כשבועיים היה לי הזמן להכין מיני מאכלי חלב, מעין חזרה גנרלית לארוחת חג השבועות.

אז אלה המתכונים.

10175051_10152371895728738_1756889005_n

מלאי. עוגת קמח תירס רומנית אותה אוכלים חמה ומתוקה והיא נאפת משאריות מוצרי החלב במקרר

4 ביצים
אחד וחצי קוטג'
אחד לבן/אשל
1/4 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת

לערבב הכל

1 כוס קמח תופח או קמח רגיל וחצי שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח תירס- לא אינסטנט
2 שקיות סוכר וניל

להוסיף את היבשים

לחמם תנור ל 180 מעלות 
על המלאי לפזר כעשר חתיכות קטנות של חמאה ולאפות 50 דקות בערך

10175051_10152371895728738_1756889005_n

פסטה פנה ברוטב שמנת ופטריות. אני בעד פשטות ובודה קלה. לא מחייב שמאכלים שטרחו עלים יתר על המידה יצאו גם טעימים יותר.

לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. זוכרים שהפסטה מחכה לרוטב ולא ההיפך ?

רוטב שמנת עם פטריות :
לטגן ב50 גרם חמאה וכף שמן בצל פרוס, להוסיף לו 3 שיני שום כתושות ולחכות שריח השום יתפשט ברבי המטבח וזה בדיוק הזמן להוסיף שתי סלסלות פטריות שמפניון פרוסות להמשיך לטגן.
להוסיף שתי קופסאות שמנת לבישול ומחכים רק שהרוטב יראה סמני רתיחה.
להוריד מהאש להוסיף חצי כוס פרמז'ן מגורר דק ולערבב הכל

10175051_10152371895728738_1756889005_n

לזניה חלבית. תמיד טעימה, תמיד אכילה ותמיד ניתן להוסיף לה כל מה שרק עולה על דעתינו.

כאן הוספתי רק גבינהה צהובה מגוררת גס והמתכון נמצא כאן

10175051_10152371895728738_1756889005_n

קרם וניל. אם יש קרם אותו אני מעדיפה בפחזניות שלי או בקרמשניט שלי זה בדיוק הקרם הזה  שהמתכון שלו עובר במשפחה.

ליטר חלב- אני השתמשתי ב1%
6 כפות קמח
5 ביצים
כוס סוכר- אני הוספתי חצי כוס
3 שקיות סוכר וניל
200 גרם חמאה קרה- אני הוספתי 150 גרם

ההכנה:
לערבב לעיסה חלקה את הביצים+סוכר+קמח+סוכר הוניל

בסיר להרתיח את החלב. כשהחלב רותח להוסיף בזרם דק את בלילת הביצים ולטרוף במהירות כדי למנוע מהן להפוך לביצה מקושקשת.

להמשיך להערבב בלי הפסקה מהר ככל שניתן כדי למנוע גושים.
הקרם מוכן כשהוא מתקשה ונוצרים "שבילים" כשחוצים אותו בתחתית הסיר.

להסיר מהאש.
להוסיף קוביות חמאה קרה בזו אחר זו ולערבב הייטב כדי שהשומן לא יצוף