תיקון מצלמות קנון – סוגי בעיות ופתרונות

תקלות במצלמות

חברת מצלמות קנון מייצרת מצלמות ברמות כניסה שונות. לכל מצלמה ביצועים אחרים שנקבעים על פי המפרט הטכני, אך ניתן להצביע על מספר סוגים של בעיות משותפות ופתרונות נפוצים:

א. אורך חיים קצר של הסוללות – אורך החיים של הסוללות מושפע מאופי השימוש ומתנאי הצילום. אורך חיים קצר של סוללות במצלמות קנון לדוגמא עלול לנבוע משימוש בסוללות חד פעמיות במקום בסוללות נטענות, או לחילופין מאיכות נמוכה של הסוללות עצמן ומשימוש ממושך במסכי LCD. הפתרון הוא להחליף את הסוללות ובמידת הצורך להפחית את בהירות המסך.

ב. מצלמה לא פועלת – זו בעיה שהפתרון עבורה משותף כמעט לכל סוגי המצלמות. קודם כל, יש לבדוק את מצב הסוללות ולוודא שהן הוכנסו על פי הקוטביות המתאימה. שנית, כדאי לנקות את מגעי בית הסוללות באמצעות מקל אוזניים טבול באלכוהול. לאחר מכן יש לוודא שמכסה תא הסוללות או תא כרטיס הזיכרון סגור היטב.

ג. חוסר יכולת להעביר תמונות למחשב – בעלי מצלמות קנון שרוצים להעביר את התמונות למחשב עלולים להיתקל בהודעת שגיאה. לא ניתן להשתמש בכרטיס הזיכרון אם הוא לא אותחל, ויש להכניס אותו למצלמה כדי לעשות זאת. אפשר גם למצוא פתרון אחר במקרים שבהם ניתן להעביר את התמונות רק כאשר כרטיס הזיכרון נמצא בקורא הכרטיסים. במקרה כזה המסקנה היא שיש תקלה בכבל או במצלמה.

תקלות במצלמות

מה עושים כאשר המצלמה לא מצלמת?

הבעיה הכי מטרידה בדגמי מצלמות קנון ומצלמות אחרות מתעוררת כאשר המצלמה לא מצלמת גם לאחר לחיצה על כפתור הצילום. זו בעיה שנובעת בדרך כלל מכך שהמצלמה מחוברת לרכיב חיצוני כמו מחשב וסורק, או מכך שהיא נמצאת על מצב צפייה. סיבות נוספות לבעיה יכולות להיות כרטיס זיכרון מלא או נעילת כרטיס באמצעות לשונית. הפתרון לבעיה תלוי בגורם והוא בדרך כלל גם מופיע בחוברת ההוראות המצורפת על ידי היצרן.

חשוב לעקוב אחר הנחיות בחוברת ההוראות. יש לבצע תחזוקה שוטפת של המצלמה ולפנות למעבדת תיקונים מקצועית שמבצעת תיקון למצלמות קנון בכל מקרה של דילמה, התלבטות או בעיה שלא נפתרת.