תחילתה של נבחרת נפלאה

תחילתה של נבחרת נפלאה

לא כל ההתחלות קשות, ההתחלה של "פשוט לבשל" היתה כולה התרגשות והאנרגיה הזאת תזין אותי לכל אורך הקורס המשגע הזה, וגם מתכון לקציצות, איך לא?

קווארי די מאמא 1

קציצות מרקשיות (צילום: פאני רוטשטיין)

כל ההתחלות קשות

חכם סיני זקן פעם אמר ש״כל ההתחלות קשות״. אם לשפוט לפי ההתחלה של "פשוט לבשל" קורס הבישול של "דורות" וסלונה, אז לא תמיד חכמים סיניים צודקים. כי ״ההתחלה״ הזו, ביום חמישי שעבר, עם השקת הפרוייקט היתה לא פחות ממדהימה.

הערב תוכנן בקפידה וכל פרט קטן בו נלקח בחשבון, החל מכניסת  45 המופלאות, שנבחרו בפינצטה ועד לחלוקה לשלוש הקבוצות והפרידה עד לשבוע הבא.

איך שוברים את הקרח? עם אוכל

איך מתחילים קורס בישול? עם אוכל כמובן. התשובה לשאלה "איך לשבור את הקרח" היא תמיד אוכל, כי אוכל זה סוג של קסם. לכן, את פני הנבחרות קיבלו לא רק החיוכים הנרגשים שלנו אלא גם האוכל שהכנו בעצמנו, שלוש המנטוריות. מעוגת הגבינה ההורסת של דנית, דרך הבראוניז הנפלאים של דורית ועד לכדורוני הטונה שלי שהשתכשכו בסחוג הנענע הירקרק. אוכל שפתח ערב מלא התרגשות ואנרגיות מטורפות.

מתחילים באמת – זה קורה

לאחר הרישום והנשנוש עברנו לאולם האודיטוריום ונשמתנו נעתקה. שורות שורות, צבעוניות וזוהרות, של ירוק, אפור, צהוב ואדום קיבלו את פנינו המופתעות. שום דבר לא הכין אותנו לשמח והצבעוני הזה, שהיה רק עוד סימן שהערב הזה הוא ערב שכולו הפתעות, התרגשות וכיף. איזו התחלה מרגשת לערב מחשמל.

הסינרים הצבעוניים עיטרו את הכיסאות עליהם ישבו הנבחרות, וליד כל כיסא חיכתה הפתעה טעימה ושימושית: צידנית אדומה של מוצרי "דורות" וסט סכיני שף מקצועיות. כל מה שצריך כדי להפוך את הכניסה למטבח לפינוק אחד גדול.

תמונה1

זה אולי לא נראה ככה אבל אני רועדת מהתרגשות על הבמה (צילום: אור הגר)

 

מבוא והיכרות – זה חשוב להתחלות

קרין שור, מנהלת הקהילות המסחריות של סלונה עולה לבמה. לאחר הצגת הפרוייקט, גם מעבירה שיעור בלוגינג מאלף, כי ההתחלה הזו היא לא רק במטבח, היא התחלה גם של מילים, של בלוגים חדשים.

התרגשות – צ׳ק.

חשמל באוויר – צ׳ק.

חיוכים וצילומים – צ׳ק.

אחריה תור המנטוריות. אנחנו עולות לבמה, כל אחת בתורה. הקול רועד מהתרגשות, עת כל אחת מציגה את עצמה, את החזון שלה ולמה היא כל כך גאה להיות חלק מהפרוייקט הנדיר והייחודי הזה.

לתת שם זה מחייב

רגע לפני שנפרדים, צריך להתחלק ל- 3 קבוצות. ומה זה התחלה אם לא מתנה? המתנה שלי? 15 בני ובנות הנבחרת הירוקה. לכל קבוצה יש שם שנתנו לה חבריה ואנחנו? שוק על ירך – הקבוצה הירוקה והמדליקה שלי. יש עוד שתי קבוצות: לימונצ׳לו החמודים והצהבהבים של דנית ו-15 גוונים של דולי שככל הנוגע אליהם האפור היה כחול מאוד.

לפעמים יש התחלות בשוונג

את כל ההתרגשות הזאת גם סוף השבוע לא יכול היה להכיל. הרשת געשה מהתרגשות והרצון לשתף בחוויה הייחודית הזו. הנבחרות המוכשרות והמרוגשות, החלו להציף, זו אחר זו, בבלוגים הצעירים, שזה אך נולדו.

זו מספרת על סבתה הקווקזית, זו על חרדתה מהמטבח, אחרת על התאהבות שנולדה מאין ברירה, זו על בת זוגה ששבה מנסיעה מלאת געגועים לריח המאפים של ערב שישי. ולא רק – גם בלוגים קורעי לב שמתארים כאב, געגוע וכמיהה.

מארג נפלא של אנשים, שבכולם בוערת תשוקה אחת משותפת: יאללה , בואו נבשל.

מכיוון שאני עדיין בהיי מהאירועים המסחררים הללו ולפני השיעור הראשון שעומד בפניי (ביום חמישי הקרוב) אני מזמינה למתכון הורס שכולו געגוע, כמיהה ואהבה אחת גדולה ונצחית לאמא שלי ולקציצות המרקשיות  (ממרקש) שלה.

קווארי די מאמא 3

חגיגה של צבעים וריחות בקערה (צילום: פאני רוטשטיין)

קציצות מרקשיות (כ-12 קציצות בגודל נאה מאוד) 

½ ק״ג בשר בקר טחון טרי

1 תפו״א בינוני קלוף ומרוסק דק

1 בצל בינוני קלוף ומרוסק דק

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות מים

2 כפות שמן

1 כפית תערובת ראס אל חנות או בהרט

1 ביצה

מלח, פלפל לבן.

1-2 כפות פירורי לחם (אופציונאלי)

למילוי הקציצה בצל אדום או לבן קלוף ופרוס לפלחים

לציפוי הקציצה וטיגונה

קמח לטיגון + קערה עם ביצה טרופה עם 2 כפות מים

שמן לא עמוק לטיגון הקציצות.

לרוטב

בצל אחד פרוס דק לרוטב

כורכום, מלח, פלפל.

1-2 כוסות מים רותחים.

פטרוזיליה לקישוט

קווארי די מאמא 2

אני אוהבת לשטח את הקציצה על כף היד, להוסיף את הבצל ולסגור את הקציצה היטב (צילום: פאני רוטשטיין)

איך

בקערה נוחה ורחבה ללוש היטב את הבשר, הפטרוזיליה, תפו״א, בצל, ביצה , ראס אל חנות, מלח ופלפל לבן. להוסיף 2 כפות שמן ו-2 כפות מים.

אם התערובת רכה מידי אפשר להוסיף מעט פירורי לחם.

ליצור בערך 12 קציצות אובליות ולמלא אותן בבצל שהכנו.

(אני אוהבת לשטח את הקציצה על כף היד ולהוסיף את הבצל, אחר כך לסגור את הקציצה היטב ).

לגלגל את הקציצה בקמח ואחר כך בביצה.

לטגן במחבת רחבה ונוחה עם 3-4 כפות שמן, על להבה בינונית, את הקציצות עד שהן ״סגורות״ ושחומות.

להוציא.

אפשרי להמשיך ולבשל את הקציצות במחבת הטיגון אם השמן עדיין שמיש (מרוקנים את השמן מהמחבת ומחזירים על הכיריים).

אפשרי להעביר לטאג׳ין או לסיר רחב ונמוך שוליים.

כך או כך, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שמזהיב.

מחזירים את הקציצות ומניחים בעדינות על הבצל המטוגן.

בקערה נפרדת מערבבים מים רותחים, מלח, פלפל לבן וכורכום ושופכים בעדינות על הקציצות.

מרתיחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-35 דקות.

מרימים את המכסה ובודקים שהנוזלים התאדו (אך התבשיל אינו יבש) והקציצות רכות .

מוסיפים את הפטרוזיליה, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.

, אם נשארים נוזלים רבים בתבשיל מרימים את המכסה ומאדים אותם על בעבוע עדין עוד כמה דקות.

המטרה היא להישאר עם רוטב מצומצם וטעים.

תהנו.

קווארי די מאמא 4

פצצת אנרגיה ירוקה – קבוצת שוק על ירך (צילום: אור הגר)