האם ההמתנה לתור לא רלוונטית כבר ב2020? האם דור Z ימתין לתור חודשים ?
מגוון של אפליקציות (יישומונים) מאפשרות למטופלים לנהל את עתיד הבריאות שלהם דרך הסמרטפון, בלחיצת כפתור מיידית. בתחום הבריאות הדיגיטלית נרשמה השקעה של 10 מיליארד דולר ב -2018 (על פי דו"ח של Mercom Capital Group).
לאנשים שמוגדרים כחולי כאב כרוני אפשרויות הטיפול מצומצמות אם בכלל. חולים נואשים צריכים לחכות חודשים כדי לקבל תור לרופא, בודאי לרופא מומחה דרך הקופה, ולעיתים לרופא פרטי, כאשר כל מהות הפגישה יכולה להסתכם בקבלת מרשם. אצל חולים במצב כרוני נדרש לעתים קרובות שינוי מנטלי והתנהגותי חוץ מטיפול מבוסס מרשם כזה או אחר כדי לראות תוצאות חיוביות של הטיפול.
שירותי הבריאות בישראל היום החלו לספק אפשרות של התייעצות עם רופא אונליין, משרד הבריאות בישראל אף ייצר חוזרים למנהלי הקופות איך לייצר שירותי online.
הטלפונים החכמים ויישומים יעודיים הופכים אינטליגנטיים ומתוחכמים מיום ליום על מנת לספק שרות רפואי בסיסי ואף אולי לרפא מחלות בעתיד. כמו כן שילוב של טיפולים מסורתיים עם תרפיה דיגיטלית יכול להפוך את הטיפול הרפואי כפי שאנו מכירים אותו היום למיידי, זול יותר ונגיש עבור החולים ואף להעצים את החולים במהלך הטיפול.
בתחילת העשור הוצפנו באפליקציות סביב כושר גופני ואלה סללו את הדרך לשימוש תכוף באפלקציות, בנוסף או במקום חדר הכושר, ולקבלת החלטות על שינוי או אי -שינוי שהם מבצעים במהלך הדרך.
בתקופה האחרונה אנו עדים לגל שני של שימוש באפליקציות, והפעם מבוססות טיפול (therapeutics) תרפיה ושילוב עם הטיפולים או החלפתם.
בחודש מאי 2019, השיקה Dazed Beauty את הספא הדיגיטלי, מקום שבו הגולשים יכולים לצפות בשיעורי יוגה בשידור חי ולהקשיב לפודקאסטים בערב של מדיטציה על טיפול בשינה כדי לבחון מחדש את הרעיון של בריאות בשנת .2019.
חברות כמו Soma Analytics ממקדות את איכות החיים במקום העבודה, אוספות נתונים כדי לייצר אפליקציה המקלה על המתח הקשור לעבודה ומגבירה את הפרודוקטיביות. השימוש באפלקציה הפחית5 את ימי המחלה הקולקטיביים של החברה ב -4,000 שעות בשנה. אפילו פוקימון צפוי להשיק בשנת – 2020 משחק Pokémon Sleep על מנת לעודד הרגלי שינה בריאים.
Kaia היא אפליקציה המטפלת בכאבי גב כרוניים ויש לה (במקרים מסוימים) ביצועים טובים יותר מהטיפול המסורתי. האפליקציה משתמשת במצלמת הטלפון החכם כדי לפקח על המשתמש בזמן שהם מבצעים את התרגילים שנקבעו באפליקצייה.
Nine plus life הישראלית מאפשרת לנשים בתהליך של ivf או הריון בסיכון גבוה או כל הריונית באשר היא לקבל תמיכה רגשית 24/7 באמצעות צ'אט אנושי ע״י תומכת לידה שהותאמה ונמצאת שם בשבילה ללוות אותה ולספק לה תמיכה רגשית במהלך ההריון.
ה – FDA גם מבין את הצורך לטיפול מרחוק והיכולות של מכשירי הסמארטפון להיות כלי עזר ולא נשאר מאחור ואישר ל peartherapeutics.com – טיפול שמתייחס להתמכרות באלכוהול וסמים, מספר חברות נוספות ממתינות לאישור לטיפול באמצעות האפלקציה.
ההערכה היא שעד שנת 2030 83 מיליון איש רק בארה״ב ילקו במצב כרוני כלשהו. זהו נטל כלכלי והשאיפה היא שחברות הדיגיטל יסייעו באמצעות התוכנות והאפליקציות שלהם בשילוב עם הטיפול המסורתי.
אז מי אמר תור לעוד חצי שנה ונשאר רלוונטי ?
מאת:אתי פינקלשטין