תורת הטרייפל

DSC_0003

קינוח מהמטבח בריטי. מכינים אותו בתוך כלי זכוכית גדול ובדר"כ מהודר ובכדי לאכול ממנו "חופרים" עם כף גדולה עד לתחתית כדי לא לפספס שום חלק ממרכיביו. הקינוח מאוד  מהודר, אסתטי ומסודר לא ניתן להישאר אדישים למראהו. אפשר לשחק עם הטרייפל כל פעם בורסיה שונה של צבעים וטעמים ולפי נגישות, זמינות ועונתיות. מאוד פשוט ומהיר להכנה, אך יש 2 עקרונות חשובים בהכנה:

1. להגיש בכלי זכוכית מהודר על מנת שאפשר יהיה לראות את היופי וחלוקת השכבות השכבות, לגרות את העין ואת החך.

2. הטרייפל תמיד יהיה בנוי משכבות של עוגה/עוגיות/בישקוטים, קרמים ופירות.

יכולת הגיוון והמשחק במנה זו ענקיים, הנה הגרסה שלי להכנת הטרייפל:

*** מצורפים לינקים למתכונים שפורסמו בעבר בבלוג שלי, תלחצו עליהם ותגיעו למתכון המתאים

הכנה מוקדמת:

עוגת  אינגליש קייק / עוגת דבש

קרם פטיסייר לערבב את הקרם היטב, בתנועת קיפול  עם 3 שמנת מתוקה שהקצפנו מבעוד מועד עם 8 כפות סוכר

פירות ממגוון פירות העונה – רצוי לדרוג שיהיו בפירות בצבעים עזים ומגוונים.

מיץ תפוזים או ברנדי מהול במיים (יחס של 1/3 ברנדי ו- 2/3 מים)

ג'לי (רצוי שקוף) מוכן לפי הוראות היצרן

להכנה:

לקחת כלי מתאים להכנת טרייפל כגון זה:כוסולהתחיל לבנות את השכבות:

חותכים קוביות של עוגה ומרפדים את תחתית הכלי. את ריבועי העוגה מרטיבים על ברנדי או מיץ תפוזים. מעל שמים קרם ומהדקים יפה כולל דפנות הכלי – לא לשכוח כל הזמן שרואים את דפנות הכלי וזה חשוב לאסטטיקה. מעל שמים פירות, ושוב קרם, שוב עוגה וחוזר חלילה. השכבה העליונה צריכה להיות עם קרם ופירות. מעל להבריש בעזרת מברשת את הפירות בג'לי על מנת שיבריקו והג'לי יגן עליהם מהתיישנות הפרי. לכסות, לשים בקרור ויש לכם טרייפל משגע – גם טעים ובמיוחד יפה!

DSC_0005

חג שמח!

10646850_10203562967689609_5092221099820722517_n