תוספת לכל ארוחה – ארטישוק ירושלמי עם לימון כבוש

ארטישוק ירושלמי הוא ירק עם טעם מיוחד.

ארטישוק ירושלמי

 

אז הזמנתם אורחים לארוחה ושוב המחשבה מה להכין ואיך לגוון.

אז אם בא לכם לגוון בתוספת לא שגרתית ומעניינת , אתם מוזמנים להכין את התוספת הזו.

תוספת נהדרת לכל ארוחה מתאימה עם דגים, בשר, עוף ואפילו לטבעוניים.

מצרכים:

קילו ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לחצאים

3-4 כפות שמן זית

בצל

3 פרוסות לימון כבוש

פלפל גרוס

כפית מלח גס

1/2 כפית כורכום

צרור כוסברה קצוצה  (אפשר להשתמש בכוסברה קצוצה של דורות כ-5 קוביות)

1/2 כוס מים חמים

הכנה:

לטגן את הבצל עם שמן הזית עד שמזהיב (לעצלנים אפשר להשתמש בבצל המטוגן של דורות כ- 4 קוביות)

להוסיף כורכום, מלח ופלפל גרוס

לערבב היטב כ-2 דק ואז להוסיף את צרור הכוסברה הקצוצה

להמשיך לערבב ואז להוסיף את הארטישוק החתוך ולערבב על האש כ-5 דק

להוסיף את פרוסות הלימונים הכבושים ולערבב עוד 2 דק

להוסיף חצי כוס מים חמים ולערבב

לסגור את הסיר על אש בינונית למשך חצי שעה של בישול ועד שהארטישוק מתרכך.

בתיאבון!

מתכון נהדר של אבי לוי ממאסטר שף