כל שבת בערב, אחרי ההשכבות של הילדים, אחרי כמה סלים של כביסה, וסידור סביר של הבית,
אני מתיישבת עם עצמי, מנסה להבין מה עומד לפני השבוע, לתכנן אילו משימות השבוע ממש חשובות ודורשות יתר תשומת לב,
טלפונים ומיילים שאסור לשכוח, הכנות וקניות לסדנאות, וכמובן להבין איפה אני צריכה עזרה, מה אני יכולה לקדם הלאה ולנסות לארגן שבוע שיהיה כמה שיותר אפקטיבי ויעיל.
מתיישבת לי בחדר, מסתכלת על הלוח השראה, על המשימות ומנסה להרגע ולקבל אנרגיות.
מי שלא מכיר, לוח השראה זה דבר נפלא, כשמו כך הוא- לתת השראה, להעניק אנרגיות, להיות פינה של שקט, של יצירתיות, של ביטחון בתוך ים המשימות שסובב אותנו, בתוך שגרת החיים האדירה שלנו.
כל אחד יוצר לוח שמדבר אליו, ואל שלי הוספתי תמונות של האהובים שלי, משפטי השראה, ציורים מדהימים של הילדים, תמונה של הגינה שלי, ולוח חודשי עם הסדנאות והמשימות העיקריות באותו החודש.
הבנתי שעומד בפני שבוע עמוס וניסיתי לנתב אותו ככה שיזרום בצורה חלקה.
אבל תוכניות לחוד ומציאות לחוד.
הבוקר האוטו לא מניע, מצליחה איכשהו לדאוג להביא את הילדים למסגרות ומשם כמובן למוסך, מעבירה את היום בטלפונים והתעצבנויות, ארגון טרמפים, החלפות, ביטול הרצאה ואכזבה מאיך שהכל מתנהל.
אחד העובדים במוסך ראה אותי, הלך והביא לי קפה, ואמר שיותר בריא לחייך מאשר להתעצבן.
עצרתי רגע, הבנתי כמה שהוא צודק וחייכתי.
זרקתי את הקפה לפח, בלי שהוא ראה כמובן, כדי לא להעליב, אבל מה לעשות אני ממש לא אוהבת קפה, ולקחתי מונית מהמוסך לבית קפה קרוב.
הזמנתי תה צמחים, עוגת גזר טובה והתיישבתי לעבוד.
מאותו רגע, הכל זרם, אפילו יותר טוב מהיומיום.
הספקתי יותר טלפונים ומיילים מיום רגיל, סגרתי עוד שתי סדנאות לחודש הקרוב, הצעות מחיר ורשימות שחיכו בצד הרבה זמן.
המסקנה- לנסות למצוא את הטוב ולהשאר אופטימיים,
ואם זה לא עובד?
לאכול עוגת גזר טובה עם תה צמחים.
צילום: תומר בורמד (האחד והיחיד)
עוגת גזר מדהימה
3 ביצים
כוס סוכר חום (אפשר חצי כוס סוכר וחצי כוס סילאן)
כוס אבקת שקדים (אני טוחנת במג'ימיקס את השקדים לקבלת אבקה)
כוס קמח כוסמין מלא מנופה
3/4 כוס שמן קוקוס
כפית אבקת אפיה
4 גזרים בינוניים מגורדים בפומפיה
כפית תמצית וניל טהור
כף גדושה אבקת קינמון
הכנה:
במיקסר מקציפה את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר (לוקח לפחות 5 דקות)
בקערה נפרדת מערבבת את קמח הכוסמין, מוסיפה אבקת שקדים, קינמון ואבקת אפיה.
מוסיפה למיקסר את השמן ואת תמצית הוניל. מקפלת את הקמחים עם תערובת הביצים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
משמנת תבניות של עוגה או מאפינים ואופה בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 40 דקות או 15-20 דקות למאפינים.
כיצד יודעים שמוכן? כשהעוגה ריחנית וקפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (ללא פרורים).
לקרר לחלוטין ולפזר מעל אבקת סוכר (אני טוחנת במג'ימיקס סוכר חום עד לקבלת אבקת סוכר)
יאמי יאמי!!
למתכונים נוספים הכנסו לאתר שלי ולדף הפייסבוק