תובנות ליום שני צמחוני עם סלט קינואה

מתכון מוצלח לסלט קינואה וגם יום הולדת שמח עם מכופף הכפיות ונהגי המוניות

שיטוט קצר בעיתונים ושלטוט ארוך בהדורות הערב של הטלוויזיה עוזרים לי לגלות אוצרות.

1. מסתבר שחברת וורנר היא בעלת הזכויות על השיר המושר ביותר בעולם:
happy birthday to you
ואני נותנת כאן טיפ למסעדת ״הזקן והים״ הנוהגת לחגוג לסועדיה יום הולדת בשירה בציבור עם צוות המלצרים. ראו הוזהרתם, על כל ביצוע של ״סנה חילווה״ אתם עלולים להיות מחויבים ב- 1,500 דולר.

2. האם אורי גלר היה מרגל של ה- CIA ? מר גלר לא מאשר ולא מכחיש… אמור מעתה: מרגלר.

3. הים הירוק בסין: מכת אצות ירוקות שוטפת את חופי סין. הים נראה כמו אמבט חסה ענק. מדובר באצת חסה אכילה. ישר מהים שיטת רחוץ ואכול. מתאים במיוחד ביום שני ללא בשר. ואם לא בא לכם לאכול הישר מהים, יש למטה מתכון לסלט קינואה מופלא.

4. לידיעת חברת אוויס: כשקובעים איתך לבוא לקחת אוטו לטסט שנתי בין 14:00-16:00 לא יכולים להתקשר ב-13:30 ולהגיד שמאוחר מדי ואי אפשר לבוא לקחת את האוטו. חכי בבית, נבוא מחר… יודעים למה? כי אחרי הרמת קול מסתבר שאפשר (!) ובשעה 16:00 האוטו כבר היה חזרה בבית אחרי מבחן שנתי.
אתם מתגאים ב: We try harder. מבחינתי, זה ממש לא מורגש, בכל פעם מחדש.

5. לידיעת נהגי המוניות: כבר רבות נכתב על כך שדעותיהם הפוליטיות והבנתם ברזי הממשל יכולים לבנות כאן מזרח תיכון חדש, וחבל שאתם לא מיישמים את כל החכמה והידע ומתעלים אותם לכיוונים אופרטיביים מחוץ למונית. יחד עם זאת, כדאי להפנים לתוך המונית מספר רעיונות מהפכניים כגון הפעלת מזגן, המנעות משיחות טלפון רועשות בלי אוזניה ואם בא לכם להיות ממש רבולוציונרים תוכלו לשקול גם הפעלת מוסיקה לפי טעמו של הנוסע.

6. לידיעת מפעילי התנורים בצפון
סתאאאאם
נראה לי שרבים מקוראי שורות אלו בכלל לא יודעים מיהם אותם מפעילי תנורים עלומים, ומהי תרומתם לבניית הארץ. אומר רק שהם הגרסה הפסאודו-מודרנית של חוני המעגל.

סלט קינואה

המרכיבים

לקינואה:
1 כוס קינואה
1 כף שמן קנולה
2 כוסות מים
1 כפית פפריקה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח

לסלט:
1 עגבנייה (בלי הגרעינים) חתוכה לקוביות קטנות.
2-3 חופנים של חמוציות קצוצות או קוביות של פירות (שזיף, אפרסמון, מלון, מנגו).
2 בצלים ירוקים, או עירית קצוצים דק.
חצי כוס עלי נענע קצוצים.
חצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצים או תערובת של שניהם.
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ- 2 לימונים
מלח ופלפל גרוס

הכנת הקינואה
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים קינואה ומטגנים קלות תוך בחישה כ-2 דקות.
מוסיפים את המים והתבלינים, מערבבים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות, עד שהקינואה יבשה. מפרידים גרגרים במזלג ומצננים.

הרכבת הסלט
מערבבים בעדינות את כל המרכיבים עם הקינואה המבושלת (אחרי שהתקררה), ומגישים.

גיוון:
ניתן לוותר על החמוציות ובמקומן להוסיף לסלט קוביות קטנטנות של מלפפון חמוץ וקולורבי חתוך לקוביות קטנטנות. הסלט מקבל גוון חמצמץ.

גיוון 2:
לקבלת סלט קינואה וסלק:
להמיר את העגבניה בקוביות קטנות מסלק אחד אפוי (או מוכן בואקום), ואת החמוציות (או הפירות) באגוזים.

גיוון 3:
ניתן להכין את הסלט גם עם קוסקוס (רצוי מלא), או בורגול.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.