צילום: תמוז רחמן
לפני כמה שבועות הייתי במסעדת דלידה, המסעדה בשוק לוינסקי שנקראת על שם הזמרת המפורסמת. לאחרונה אף פתחו בעלי המסעדה בר שנמצא ממול, לטובת מי שיותר בעניין של אלכוהול.
האוכל, בניצוחו של השף שהוא גם שותף דן זוארץ, היה מאוד טעים והייתם אמורים לקרוא פה עכשיו ביקורת על המסעדה, אלא שאז קרה דבר מצחיק (בדיעבד. אז זה היה פחות מצחיק): התחילו לי צירים.
הכל עבר בשלום, נולדה לי בת מקסימה, אלא שביקורת כבר לא יצאה מזה, ותאלצו להסתפק במתכון של אחת המנות הטעימות וללכת לטעום את השאר בעצמכם.
נתראה אחרי חופשת הלידה.
מרכיבים ל-7-8 מנות
1 ק"ג פריקי
50 גרם דואה (ניתן לטחון לבד או לקנות את תערובת התבלינים מוכנה)
2 ק"ג בצל לבן
5 שיני שום
5 צרור עלי תרד תורכי קצוץ גס
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
1. משרים את הפריקי במים.
2. לאחר השרייה של חצי שעה והחלפת המים (לפחות 5 פעמים), מכניסים את הפריקי למים רותחים למשך כעשר דקות, מסננים ומצננים.
3. במקביל, מטגנים בסיר פרוסות בצל לבן עם שמן זית ודואה עד השחמה.
4. מוסיפים את פרוסות שום ואת כל עלי התרד. מצמצמים עד שכמעט אין נוזל. מורידים מהאש, מערבבים את התבשיל עם הפריקי המבושל ומשפרים תיבול.
5. להגשה מעל מפזרים כף לבנה וטחינה גולמית (לפי הטעם) ומעל מפזרים עלי ראשד.
דלידה המסעדה: שוק לוינסקי, זבולון 7 ת"א, טלפון 03-5369627
פתוח בכל יום מ-17:00 ועד אחרון האורחים. בין השעות 17:00-19:00 – התפריט כולו ב-50% ממחירו (למעט שתיה קינוחים). שישי מ-11:00, שבת מ-12:00 ועד אחרון האורחים.
הבר של דלידה: שוק לוינסקי, זבולון 8 ת"א, טלפון 03-5369627
כל יום מ-17:00 ועד אחרון השתיינים. בין השעות 18:00-19:00 הפי האוור: בקבוק יין ב–50%