במיה מככבת במטבח ההודי המסורתי ואין זה סתם, יש לה יתרונות בריאותיים רבים ולדעתי גם טעם נפלא ♥
בהמשך לסדנת הפטריות של מרינה ובפינת המתכונים ההודית שלי, ניסיתי לשלב פטריות במתכון מסורתי של במיה מבית סבתא ויצא תבשיל טעים עם ניחוח נפלא!
את הבמיה ההודית לא נמצא בסופרים ובשווקים הרגילים, אלא במכולות הודיות מיוחדות. מדובר בבמיה ארוכה יותר מזאת שאנו מכירים בסופרים הרגילים.
למה כל כך בריא לאכול במיה?
היא מורידה את הכולסטרול
היא מונעת מחלות כליה ותורמת לבריאות המעי
היא מקלה על אסתמה
היא עוזרת באיזון הסוכרת
היא עוזרת לשמור על היריון בריא.
תבשיל פטריות בבמיה הודית
תבשיל הודי מסורתי שגדלתי עליו בבית סבתא, גם בריא וגם טעים!
אופן הכנת הבמיה:
שוטפים היטב את הבמיה ומייבשים (רצוי בשמש).
לאחר שמתייבש חותכים את קצה הגבעול וזורקים, את הבמיה חותכים לחתיכות בעובי בינוני.
מצרכים לתבשיל:
שמן זית
קורט גרגירי חרדל שחור
קורט זרעי קימל
תבלין גראם מסאלה הודי
1 בצל
2 שום
1 פלפל חריף
גבול עלי קארי טריים
פטריות שימאג'י לבנות
אופן הכנת התבשיל:
לחמם במחבת שמן זית, על אש בינונית, לאחר שהשמן מתחמם (אך לא נשרף) מוסיפים את זרעי הקימל וגרגרי החרדל ונותנים להם להתפוצץ. כאשר הם מתפוצצים הם מעבירים ארומה וטעם מיוחד אל תוך השמן, טעם שיעבור בהמשך לתבשיל שלנו.
אחרי שמפסיקים לשמוע את הפיצוצים, מוסיפים את הבצל והשום. מטגנים מעט וכשהבצל והשום מתחילים לתפוס צבע, מוסיפים את פטריות השימאג'י, מבשלים למשך מספר דקות, מוסיפים את הבמיה, מתבלים בגראם מסאלה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות נוספות.
ניתן להגיש עם אורז (רצוי אורז בסמטי הודי) או עם רוטי (לחם הודי).
ובתאבון!!!
למתכון הודי נוסף מסדרת המתכונים שלי-פטריות מתחבקות עם קישואים בנוסח הודי
.
אז למה אתם מחכים?
אני מחכה לשמוע חוויות ממתכון הפטריות שלכם!
.
.
לפרטים נוספים: טיולי שלגית ברחבי הגלובוס