תבשיל פטריות-אפונה-ואטריות דקות

זוהי גרסת מה-שיש-בבית לתבשיל אפונה ואטריות של ניקי ב.

20150820_185427

יש שלוש סיבות שבגללן אני לא בלוגרית אוכל:

1. בעוד שבישול הוא אחד מאהבות חיי, אפיה היא אחד הצדדים היותר חלשים שלי

2. אין לי זמן להקדיש לתחביב הבישול.

3. אצלי הכל הוא בערך (מה שגם מסביר את סעיף 1), אני שמה לפי העין, ועוקבת אחרי מתכונים באופן רופף למדי. קשה למצות מזה מתכון מדוייק להעביר הלאה.

בכל זאת ביום חמישי החלטתי להכין את תבשיל האטריות והאפונה המוצלח של ניקי ב. ואז גיליתי שאין בבית בערך חצי מהמרכיבים. אז טרחתי לא רק לבשל גרסת מה-שיש, אלא גם למדוד במדוייק מה וכמה שמתי, כדי שאוכל לחלוק פה אתכם:

טיגנתי סלסלת פטריות קצוצות דק בשמן זית.

הוספתי עליהן 1.5 כוסות מים רותחים ובתוכן מעורבבות 2 כפיות אבקת מרק בצל

תיבלתי גם בפפריקה (בגלל טעות היסטורית יש לי פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה מעורבבות יחד, שמתי כפית מהתערובת), 3 כפות קטשופ ומעט טרגון (יבש)

הוספתי 2 כוסות אפונה קפואה

הרתחתי, בישלתי עוד 10 דקות באש מוחלשת

הכנסתי פנימה 2 כוסות אטריות דקיקות, ועוד כמעט 2 כוסות מים (שימו לב כמה מים צריך, הוסיפו בשלבים) והגברתי בחזרה את האש

אחרי הרתיחה הנמכתי שוב את האש ובישלתי עד שכל האטריות התרככו

זהו, יצא יאמי.

20150820_192256