תבשיל ירקות צבעוני

חגיגת צבעים וטעמים במחבת אחת. ההכנה קלה ומהירה

שבת. ארוחת צהריים משפחתית ואני כרגיל לוקחת על עצמי לדאוג לתבשיל צמחוני. מזג האוויר הסגרירי שבחוץ עושה לי חשק לקדירת ירקות צבעונית. הגדולה ביקשה לעזור. יחד קלפנו וחתכנו ותוך כדי התקשקשנו. אח"כ טגנתי וערבבתי ויצא תבשיל נפלא.

promo_long

תבשיל ירקות צבעוני

מצרכים:
2 בצלים קצוצים
1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים
1/2 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
3 גזרים קלופים ופרוסים
1 קישוא חצוי ופרוס
1/2 חבילה גרגרי חומוס סנפרוסט
1 תפוח גרנד סמית חתוך לקוביות (עם הקליפה)
1 כפית פפריקה מותקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית זנגוויל
מלח, פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
2 כפות גוג'י ברי (אפשר להחליף בחמוציות או בצימוקים)
2 כפות חמוציות (אפשר להחליף בצימוקים)
.

GIL_1376

.
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת עמוקה ורחבה שיש לה מכסה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה.
2. מוסיפים את הכורכום, הפפריקה המתוקה והזנגוויל. מערבבים תוך כדי טיגון ומוסיפים את שאר הירקות ואת המים. מערבבים, מכסים ומבשלים 15 דקות.
3. מוסיפים את קוביות התפוח, את הגוג'י ברי, את האוכמניות, מתבלים במלח ובפלפל שחור וממשיכים לבשל עוד 15 דקות. מסירים מהאש ומגישים.