תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי על מצע אורז צהוב.

בחורה עם מחשב נייד

תבשיל טעים, בריא וקל להכנה, בעיקרון בתבשילים מסוג זה ניתן לאלתר, להוסיף ולהוריד מצרכים ותבלינים עפ"י טעמכם האישי, בנוסף אני אתן גם הצעת הכנה בתוספת טופו.

ניתן להוסיף לירקות שרשמתי ירקות נוספים שאתם אוהבים כגון: תפ"א, כרובית, בטטה, ברוקולי, סוגים נוספים של פטריות, אפונה, קוביות גזר ועוד….

10407681_10153527886311609_1264402523227197647_n (640x529)

המצרכים:

חתיכת דלעת

1 חבילת פטריות שמפיניון טריות

1 חבילת עלי מנגולד

2 קוביות שום של דורות (ניתן להשתמש בשום טרי)

3 כפות שמן קנולה או חמנייה

כוסברה או פטרוזילה קצוצה 2 חופנים (לא חובה)

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

מלח

פלפל שחור

4 כפות סויה

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב צ'ילי חמוץ מתוק

כפית וחצי אבקת מרק בטעם עוף

1/4 כפית כורכום (לשים ממש מעט)

1 כפית שטוחה של קינמון

1 כפית אבקת קארי

2 כפיות של מיץ לימון טרי

1 פחית מי קוקוס (לא קרם קוקוס, מכיוון שיש בזה הרבה יותר שומן וקלוריות)

 

אופן ההכנה:

מנקים, חותכים וקולפים את הירקות, את עלי המנגולד שוטפים היטב מכל החול ומפרידים את העלים מהגבעולים, את הגבעולים חותכים לרצועות באורך של 5 ס"מ ואת העלים קוצצים, את הדלעת מנקים וחותכים לקוביות, את הפטריות קולפים וחותכים לרבעים.

 שמים את השמן בסיר לא עמוק ומטגנים את השום עד להזהבתו, מיד מוסיפים את הגבעולים של המנגולד, לאחר מספר דקות מוסיפים את הג'ינג'ר,  עלי הסלק והקוביות של הדלעת, תוך כדי ערבוב תמידי של הירקות, לאחר שהירקות התרככו מעט (משהו כמו 7 דקות) מוסיפים את הפטריות ומתבלים עם התבלינים והרטבים תוך כדי ערבוב.

12096034_10153527887146609_13123600113452240_n (640x490)

12122922_10153527886981609_2562991837077654106_n (640x491)

לבסוף מוסיפים את מי הקוקוס מערבבים ומביאים לרתיחה, טועמים ומשפרים טעמים, מי שאוהב כוסברה או פטרוזיליה ניתן להוסיף 2 חופנים של ירק קצוץ בסיום ההכנה.

12118947_10153527886471609_4897554450633643185_n (640x510)

ניתן להגיש על מצע של אורז צהוב או כל דבר אחר שאתם אוהבים.

אופציה להכנה עם טופו (לא חובה):

1 חבילת טופו חתוך לקוביות

4 כפות סויה

2 כפות צ'ילי חמוץ מתוק

אופן ההכנה:

משרים את הטופו במרידה של הרטבים למספר שעות במקרר

 את הטופו מוסיפים לתבשיל (ללא הרוטב של המרינדה) בשלב הסופי של הכנת התבשיל (בשלב שמוסיפים את הפטריות).

בתאבון!!!

 

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

veredmioni
אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)