תבשיל חזה עוף, פטריות ועשבי תיבול בלחם

תבשיל מיוחד של חזה עוף מוקפץ בבצל, פטריות ועשבי תיבול שהוא בדיוק המתכון שאני אוהבת להכין כשצריך משהו, חם, מזין, בריא ומהיר. עם קצת עזרה ממוצרים מוכנים מראש לא תהיה בו בכלל התעסקות מיותרת. תקבלו ארוחת חורף מדהימה שילדים ומבוגרים אוהבים לטרוף

20181207_114822-02

חייבת לגלות לכם סוד. זה אולי יפתיע אתכם אבל יש מחלקה אחת בסופר שאני ממש, אבל ממש אוהבת. זו המחלקה שעושה את החיים שלי לקלים יותר. זה אולי ישמע ממש מוזר שדווקא אני אומרת את זה ועדיין  אתם כבר יודעים שאני בעד טוויסטים שעושים את החיים קלים יותר. אז אם אפשר לקבל קצת עזרה ממה שאחרים הכינו עבורי מראש בכדי לקצר תהליכים, אני בעד.  החיים של כולנו עמוסים עד כדי טירוף. וכן, כשיש בסופר מוצרים שמקצרים לי את הדרך להכנת האוכל שלי הכל הופך ליותר קל.

התבשיל המיוחד הזה של חזה עוף מוקפץ בבצל, פטריות ועשבי תיבול הוא בדיוק המתכון שאני אוהבת להכין כשצריך משהו, חם, מזין, בריא ומהיר.  עם קצת עזרה ממוצרים מוכנים מראש לא תהיה  בו בכלל התעסקות מיותרת. רק כמה דקות עבודה ויש לכם ארוחה עיקרית, חגיגית מטורפת שגם ילדים (אומרת מניסיון) טורפים אותה. אגב, שימוש בעשבי תיבול קצוצים מראש, היא דרך נהדרת להוסיף תיבול לילדים בלי שיתלוננו שיש עלים או חתיכות בצל באוכל.

20181207_112916-01

לפני שמכינים- שימו לב כמות הפטריות גדולה, אל תיבהלו מזה הן מתכווצות מאוד בבישול ומוציאות את כל הנוזלים בסוף נראה כאילו נשארת רבע כמות. אפשר להשתמש באיזה פטריות שרוצים. אני אוהבת לגוון כמה סוגים לקבלת טעמים עשירים. אבל זה בסדר גם להשתמש רק בסוג אחד. מה שטעים לכם.  הכי חשוב אל תוותרו על הגשת התבשיל בלחם.  ארוחה מלאה בכלום עבודה.

את אותו התבשיל אפשר אגב להכין גם עם פרגיות  או  רצועות בשר בקר רזה כמו סינטה. הבישול אינו ארוך לכן אם החלפתם לבשר בקר בקשו מהקצב נתח שהוא מתאים לבישול קצר או הקפצה.

20181207_114805-01

8 מנות

מה צריך?

800 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 קוביית שום כתוש דורות

2 קופסאות פטריות שימג'י  (לבן + חום) קצוצות גס

2 קופסאות פטריות שמפיניון קצוצות

3-4 פטריות יער קצוצות

4 קוביות בצל קצוץ מטוגן קפוא דורות

3 קוביות תערובת עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות

1 קובייה כוסברה קצוצה דורות

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

1 כף קורנפלור

תרסיס שמן

להגשה  לחם עגול גדול  מחיטה מלאה/ שיפון מלא

איך מכינים?

  1. מחממים מחבת גדולה עם תרסיס שמן, מוסיפים את קוביות חזה העוף ו"סוגרים" את הבשר עד ששחום מעט מבחוץ בלבד. מוסיפים את השום הכתוש. מערבבים  עוד דקה. מסירים מהאש ושמים בצד.
  2. באותה מחבת, מאדים את כל הפטריות , מוסיפים את קוביות הבצל הקצוץ ומערבבים. מאדים ביחד  כ- 10 דקות הפטריות יתחילו להגיר נוזלים וזה מעולה הם יהיו הרוטב שלנו. כשהפטריות מוכנות, מחזירים את חזה העוף למחבת. מערבבים. מוסיפים את קוביות תערובת עשבי התיבול, הכוסברה והתבלינים ומבשלים עד שהעוף מוכן.  אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף כחצי כוס מים.
  3. כשהעוף מוכן , מדללים את כף הקורנפלור ברבע כוס מים קרים ומוסיפים לסיר. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים עוד דקה אחרי הרתיחה. ומגישים.
  4. להגשה: חותכים את חלקו העליון של הלחם, מוציאים את כל ה"רך" מבפנים כך שהלחם בעצם הופך לקערה. ממלאים את הלחם בכל התבשיל, את מה שנשאר מגישים מסביב.

 20181207_114650-01

בתיאבון!!!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים  לשתף, לשתף  לשתף וכמובן ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

20181207_112042-01

רוית אפרתי
מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים