תבשיל בקר בנוסח אסייתי

תבשיל נתח צוואר שלם בבישול ארוך. רק להכין, לשגר לתנור ולשכוח עד שריחות נפלאים עולים מן התנור והתבשיל מוכן. מגישים עם אורז יסמין בצד

צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ

נתחיל מזה שבשר זו אהבה, נתח בשר בקר טרי שמגיע ישר אליי הביתה במשלוח היישר מקצביית מושבוצ ברמת הגולן זה בכלל להיט היסטרי. להזכירכם, אני גרה במרכז הארץ. הבשר של מושבוצ מגודל במשותף עם משק שניידר בשטחי המרעה הפתוחים של רמת הגולן, ללא אנטיביוטיקה וללא זרזי גדילה. אותו הבשר מוגש במסעדה שבמקום והוא נמכר ונשלח גם ללקוחות פרטיים בכל רחבי הארץ.

תבשיל גולאש הוא מובן מאליו מנתח הצוואר אך חיפשתי לגוון ומאחר ואוכל אסייתי תמיד קורץ לי אז חפרתי בפינטרסט לקבל השראה וזו התוצאה. תבשיל צוואר בבישול ארוך, 15 דקות הכנה מוקדמת ושולחים את הסיר להתאשפז בתנור ללילה עד שניחוחות עולים מן התנור והבשר מתפרק לו לבשר רך ונימוח. מגישים את התבשיל עם אורז יסמין בצד. רצוי ואף מומלץ להכין את התבשיל 48 שעות לפני הגשתו, טעמיו משתבחים אפילו יותר.

צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ

תבשיל בקר בניחוח אסייתי:

המצרכים:

4 כפות שמן קוקוס

2-2.5 ק"ג נתח בשר צוואר שלם

3 פלפלי צ'ילי אדומים

6 שינים שום קצוצות גס

1 מקל וניל חצוי

שורש ג'ינגר באורך 10 ס"מ חתוך גס

2 גבעולי למון גראס חתוכים לרבעים (אופציונאלי)

2 פחיות חלב קוקוס

2 כוסות ציר עוף (או 2 כוסות מים רותחים מעורבבים עם כף אבקת מרק עוף)

מיץ משני ליים או מיץ מלימון אחד בינוני

3 כפות רוטב דגים

מלח ופלפל שחור לתיבול

אורז יסמין מוכן להגשה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות (אם רוצים בישול כל הלילה 100-120 מעלות).

מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור מכל צדדיו.

בסיר כבד שמתאים גם לתנור מחממים 2 כפות שמן קוקוס. סוגרים את הנתח מכל צדדיו עד שמשחים ומוציאים לכלי. מניחים בצד.

מחממים את שארית שמן הקוקוס ומוסיפים צ'ילי, שום, וניל, ג'ינג'ר ולמון גראס. מטגנים כשלוש דקות עד ששחום וריחני.

מוסיפים לסיר חלב קוקוס וציר עוף ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

מחזירים את הבשר לסיר, סוגרים במכסה ומעבירים אותו לתנור למשך 5 שעות או למשך הלילה עד שהנתח מוכן והבשר מתפרק (בודקים עם מזלג, משך הבישול יכול להשתנות מתנור לתנור). הופכים את הבשר במהלך הבישול שלו בתנור פעם אחת.

מוציאים את הסיר מהתנור ומעבירים את הבשר לכלי נפרד.

מצמצמים את הרוטב על הגז במשך 30 דקות על אש בינונית. מוסיפים רוטב דגים ומיץ ליים ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

מחזירים את הבשר לרוטב, מפרקים אותו לפיסות קטנות ומבשלים אותו כחמש דקות נוספות ברוטב.

מגישים עם אורז יסמין בצד, צ'ילי טרי קצוץ אם רוצים ופרוסות ליים או לימון.

צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ