תבשיל בורגול ועדשים כתומות

עם הבורגול אפשר להכין המון דברים בשלל קומבינציות. הפעם החלטתי לצרף אותו לתבשיל של עדשים כתומות, בטטה ושאר ירקות והתוצאה בריאה, מזינה וממש קלה להכנה.

בחורה עם מחשב נייד

10157347_10201662417112497_8812616759224539091_n[1]
הבת שלי לומדת למבחני הבגרות. שעות של שינון החומר, חברות שמגיעות ללמוד כאן בבית והרבה רצון לאכול… ככה זה כשלומדים וככה זה כשאמא "במקרה" בבית ורק מחפשת לפנק.

הבעיה בכל הסיפור היא שהיא רוצה שאכין לה אוכל מזין, בריא וכמובן טעים.
בעצם, כשאני חושבת על זה, למה בעיה? זה הכי כייף…

עם הבורגול קל מאוד לעבוד. 15 דק' השרייה במים רותחים וניתן להשתולל איתו במגוון של קומבינציות: סלטים, תבשילים וכו'.

הפעם החלטתי לצרף אל הבורגול עדשים כתומות, בטטה ועוד מספר ירקות וכך התבשיל שהתבשל לו בזמן קצר היה בדיוק לפי הדרישות של התלמידה…. ואמא שלה.

אז למה שלא אשתף אתכם אם זה בריא, קל וטעים?

מרכיבים:

3 כוסות בורגול אחרי שהושרו במים רותחים וסוננו ממים מיותרים

2 כוסות עדשים כתומות (לאחר שהושרו מעט במים)

1 כרישה חתוכה לטבעות

2 גזרים מגורדים

1 קישוא גדול מגורד (או 2 קטנים)

1 בטטה לאחר בישול במים לריכוך – חתוכה לקוביות

4 שיני שום כתושות

2 כפות מחית עגבניות / רסק עגבניות (אני משתמשת במוצרים של MUTTI)

1 קופסת עגבניות חתוכות של MUTTI

מעט צ'ילי גרוס

1 כף זרעי כוסברה

1 כף כורכום

1 כף כמון

מיץ מלימון 1 קטן

מעט שמן זית

6-7 גבעולי פטרוזיליה קצוצה

מל"פ

אופן ההכנה:

את הבורגול משרים במים רותחים כ-15 דק', ולאחר שהוא תופח ומתרכך שופכים אותו לתוך מסננת כדי שיהיה ללא מים מיותרים.

1902747_10201662417072496_5947535726598161956_n[1]

בינתיים מבשלים את הבטטה במים עד כמעט ריכוך (בפנים עוד קצת קשה), מסננים טוב מהמים וחותכים לקוביות.

מגרדים את הגזרים והקישוא.

10271474_10201662416992494_3377906018840763897_n[1]

במחבת גדולה מטגנים את הכרישה ולאחר ריכוך קצר מוסיפים את השום, הגזר המגורד, והקישוא המגורד. מערבבים עד שכל המרכיבים מתמזגים ומעט מתרככים.

10256803_10201662417032495_2516972476818074662_n[1]
מוסיפים את התבלינים: צ'ילי גרוס, זרעי כוסברה, כורכום, כמון ו-2 כפות מחית עגבניות ומערבבים.

מוסיפים 300-400 סמ"ק מים (לכיסוי מושלם של התבשיל ועוד קצת), מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה כ- 18-20 דק'.

10153046_10201662417152498_1635714199875209317_n[1]

מסירים מהאש ומוסיפים מל"פ, את הבורגול, מיץ הלימון ומזליפים מעט שמן זית.

10152620_10201662418472531_6840478438928044720_n[1]

מערבבים הכל – ו… בתיאבון!!