אוטוטו הוא מגיע החג הזה, שאני כה אוהבת, יום הולדת לאילן, הלא הוא טו בשבט והוא ללא ספק אחד החגים היפים בשנה.
יש בו סוג של התחדשות והמנהג העיקרי בו הוא נטיעת עצים, הטבע לובש ירוק והשקדיות הפורחות, ממלאות לי את הלב בשמחה.
הטבע בתקופה זו, המצוי במלוא הדרו מוציא החוצה מבול של מטיילים, בדרום, הפריחה האדומה כל כך יפה ובצפון הירוק ירוק מאד וזרימת הנחלים בשיאה.
האוויר כל כך נקי בתקופה זו של השנה וריח הפריחה וחגיגת הצבעים עושים פשוט טוב על הנשמה.
מנהג אכילת הפירות המיובשים הכי אהוב עלי ואני משלבת אותם בכל מיני מאכלים.
חגיגת הצבעים והטעמים בתבשיל האורז הזה תואם את החג המקסים הזה.
מה צריך:
3 בצלים חצויים ופרוסים
4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם צימוקים בהירים
150 גרם משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
150 גרם קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
1 כף סוכר
2 כוסות אורז בסמטי
20 שרוכי זעפרן , שרויים ברבע כוס מים רותחים
2 כפיות תבלין ראס אל חנות
1/2 כפית קינמון
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 3 כוסות מים
להגשה:
פיסטוקים
איך מכינים:
מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר, הפירות המיובשים והסוכר ומאדים על להבה נמוכה כ – 10 דקות.
מוסיפים את האורז ומטגנים כ – 3 דקות.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלם על להבה נמוכה 20 דקות.
מכבים ונותנים לתבשיל לנוח עוד כ – 20 דקות.
מפזרים פיסטוקים ומגישים.