תבשיל אורז עם קליפות תפוז מסוכרות צימוקים פיסטוקים וזעפרן

חגיגת אורז של טעמים וצבעים נפלאים מלא בהפתעות לט"ו בשבט

אוטוטו הוא מגיע החג הזה, שאני כה אוהבת, יום הולדת לאילן, הלא הוא טו בשבט והוא ללא ספק אחד החגים היפים בשנה.

יש בו סוג של התחדשות והמנהג העיקרי בו הוא נטיעת עצים, הטבע לובש ירוק והשקדיות הפורחות, ממלאות לי את הלב בשמחה.

הטבע בתקופה זו, המצוי במלוא הדרו מוציא החוצה מבול של מטיילים, בדרום, הפריחה האדומה כל כך יפה ובצפון הירוק ירוק מאד וזרימת הנחלים בשיאה.

9i2o7wog2dg6fckbaq

האוויר כל כך נקי בתקופה זו של השנה וריח הפריחה וחגיגת הצבעים עושים פשוט טוב על הנשמה.

מנהג אכילת הפירות המיובשים הכי אהוב עלי ואני משלבת אותם בכל מיני מאכלים.

 

חגיגת הצבעים והטעמים בתבשיל האורז הזה תואם את החג המקסים הזה.

 

מה צריך:

3 בצלים חצויים ופרוסים

4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

100 גרם צימוקים בהירים

150 גרם משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

150 גרם קליפות תפוז מסוכרות קצוצות

אורז לטו בשבט 4

1 כף סוכר

2 כוסות אורז בסמטי

20 שרוכי זעפרן , שרויים ברבע כוס מים רותחים

2 כפיות תבלין ראס אל חנות

1/2 כפית קינמון

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 3 כוסות מים

 

להגשה:

פיסטוקים

 

איך מכינים:

מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הגזר, הפירות המיובשים והסוכר ומאדים על להבה נמוכה כ – 10 דקות.

מוסיפים את האורז ומטגנים כ – 3 דקות.

אורז לטו בשבט 7

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלם על להבה נמוכה 20 דקות.

מכבים ונותנים לתבשיל לנוח עוד כ – 20 דקות.

מפזרים פיסטוקים ומגישים.

אורז לטו בשבט 17

אורז לטו בשבט 9

 

איילת השחר סגל
איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.