"תבואות" מציעה כוסמת וקינואה אורגנית להכנת מנות טעימות ובריאות ומתכון לסלט קינואה בנגיעות גזר מרוקאי

הקינואה והכוסמת נטולות גלוטן, ומותרות לאכילה לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן". הקינואה והכוסמת של "תבואות" נקיים מחומרי הדברה ודשנים כימיים ומתכון לסלט קינואה בנגיעות גזר מרוקאי

חברת "תבואות", מציעה לקראת חגי תשרי קינואה אורגנית וכוסמת אורגנית להכנת מגוון תבשילים וסלטים טעימים ובריאים לאירוח והגשה.
הנטורופתית ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת מדיטבע לרפואה משלימה, מסבירה על היתרונות בריאותיים של הקינואה והכוסמת:

כוסמת

הכוסמת     מהווה מקור מצוין לחלבון, חומצות אמינו – מתיונין, מינרלים (ברזל, מגנזיום, סידן וזרחן), ויטמין B וויטמין E. הודות לסיבים והמינרליים הכוסמת גם מסייעת במניעת רמות גבוהות של כולסטרול בדם. בנוסף, לכוסמת אינדקס גליקמי נמוך יחסית לשאר הדגנים, ולכן היא מסייעת לאיזון רמת הסוכר בדם ומניעת היפוגליקמיה. כמו כן, הכוסמת אינה מכילה גלוטן כך שהיא בטוחה לחולי צליאק.

קינואה

הקינואה     מכילה את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף, כך שהיא מהווה תחליף בשר לצמחונים. כמו כן, היא עשירה בוויטמינים מקבוצת B ומינרליים חשובים כמו מגנזיום, סידן וברזל וסיבים תזונתיים. לקינואה ערכים נמוכים יחסית של פחמימות כך שהיא מתאימה לתפריט דיאטטי.
גם הקינואה וגם הכוסמת נטולות גלוטן, ומותרות לאכילה לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן". לקינואה ולכוסמת של "תבואות" יתרון חשוב בהיותם אורגניים, כך שהם נקיים מחומרי הדברה ודשנים כימיים.

יחד

הכוסמת     מתאימה להכנת תבשילים, מרקים, קציצות וממרחים ולמילוי ירקות מבושלים. ניתן להכין עם הכוסמת גם מנות מתוקות.
הקינואה    מתאימה לשילוב בסלטים קרים וכתוספת בריאה ומזינה במקום אורז לצד דגים, בשר ועוף. ניתן להוסיף לקינואה פירות חתוכים וסילאן לקבלת מנת קינוח.
כשרות בד"ץ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה.
מחירים:
כוסמת אורגנית 9.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
קינואה רויאל אורגנית – 19.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
מתכון להכנת סלט קינואה בנגיעות גזר מרוקאי של השפית הטבעונית – יעל ריין:
החומרים לכ- 4 מנות
1 ספל קינואה
1 וחצי ספלים מים
כ 1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
עלים מ 1 צרור פטרוזיליה רעננה
1/2 בצל צהוב בינוני
1/2 בצל סגול בינוני
2 מלפפונים ירוקים רעננים
2 עגבניות בשלות אך מוצקות (לא בשלות יותר מדי)
עלים מכ 1/4 צרור נענע רעננה
1/4 ספל גזר מרוקאי, חתוך לקוביות קטנות
(גזר מרוקאי ניתן להשגה במרכולים הגדולים, במקרר הסלטים והממרחים)
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות מיץ ליים סחוט טרי (אפשרי גם מיץ לימון)
3 כפות שמן זית כתית
1/2 כפית אבקת פלפל אנגלי טרייה (לא לוותר על זה)
1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
עלי חסה ערבית רעננים, כמצע לסלט
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הקינואה עד לקבלת מים צלולים (השטיפה מסירה את השכבה ה"סבונית" מהקינואה ומשדרגת אותה בכמה דרגות).
להביא את המים לרתיחה, לערבב פנימה 1/2 כפית מלח ואת הקינואה השטופה.
להביא לרתיחה, לכסות את הסיר עם המכסה ולהנמיך את הלהבה. לבשל כרבע שעה עד להתרככות הקינואה ולפתיחה יפה של הגרגירים.
להסיר מהאש ולצנן כעשר דקות עם מכסה. להסיר את המכסה ולערבב עם שתי מזלגות כך שהקינואה תהפוך לאוורירית. להמשיך לצנן.
לטרוף את השמן עם מיץ הלימון, מיץ הליים, אבקת פלפל אנגלי והמלח, לקבלת רוטב אחיד.
לקצוץ את הירקות קטן ככל האפשר.
לקצוץ את עלי העשבים דק ככל האפשר.
אל תוך קערת ערבוב תואמת בגודלה, לשפוך את הקינואה המצוננת, את הירקות ואת העשבים הקצוצים ואת קוביות הגזר המרוקאי.
לצקת את הרוטב על הסלט ולערבב היטב ועם זאת בעדינות.
לצנן לפחות כשעה לפני ההגשה (חשוב להקפיד על זה, לספיגת הטעמים).
לקראת ההגשה, להוציא מהמקרר ולטעום על מנת לתקן טעמים.
על מגש הגשה לפזר את עלי החסה. עליהם לפזר את הסלט.
טיפים:
ניתן למלא בסלט עלי חסה רעננים ורכים ולגלגל אותם כמו סושי. טעים ומרענן.
אפשר לפזר בעדינות על הסלט כמה גרגירי רימון אדומים וטריים.
גם שניים-שלושה גבעולים עם עליהם, של נענע או/ו פטרוזיליה רעננים, יכולים לתרום להגשה מעוצבת של הסלט.
להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il
ערכה: נדיה היבא