תאכל מרק – תהיה חזק!

סתיו! סתיו עכשיו! ומרק עם חזרות משעשעות.

לא אכפת לי מה תגידו. אני מתעלמת בתוקף מהחמסינים של ספטמבר-אוקטובר. כבר הסברתי פה קודם, ספטמבר זה סתיו. ובסתיו אוכלים מרק. בכל פעם אני שמחה מחדש על האהבה של שמשון ויובב למרק. המועדף עליהם הוא מינסטרונה, אבל הם לא מתנגדים אף פעם למרק עוף של סבתא, או למרק תירס שובב. הפעם, התחשק לי משהו אחר, משהו שמזכיר את החמצמצות של הצ'ורבה הרומנית של אמא שלי. אז קניתי כרישה, הלאמתי כמה לימונים מהגינה של אמאבא, והכנתי את המרק הבא.

soup1b

מרקרק ירקרק חמצמץ

 

המצרכים 

3 כרישות חתוכות לטבעות, החלק הלבן וגם הירקרק הבהיר
בצל לבן גדול פרוס לטבעות דקות
2 תפוחי אדמה מקולפים, חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. בערך.
כוס אפונה מקפוא
3-4 מקלות סלרי: חתוכים לביסים אם אתם אוהבים סלרי במרק, או שלמים לשליפה מהירה לפני ההגשה אם אתם אוהבים את זה בעדין
מעט שמן זית
מלח, פלפל לבן
מיץ מלימון אחד
כליטר וחצי מים

כלים ספציאל
זה מרק. צריך סיר.

אופן ההכנה
אין כמו אופן הכנה של מרק: רק סלט זה יותר פשוט.
מחממים 3-4 כפות שמן בסיר. שופכים פנימה את הבצל ומאדים במכסה סגור תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הכרישה, מערבבים ומאדים עוד 2-3 דקות ואז מוסיפים את הסלרי, תפוחי האדמה והאפונה. מוסיפים מים – לפי איך שאתן אוהבות את המרק שלכן – עם הרבה מים או הרבה נגיסים. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ לימון: התחילו במיץ מחצי לימון, ערבבו, והוסיפו עוד לימון לפי טעמכן. זה כזה פשוט וכזה טעים. רוצות ממש להשקיע? הגישו עם לחם בצל או עם פרוסת חלה טריה. עכשיו אפשר ממש להרגיש את הסתיו.

והנה עוד שיר לסתיו, כי אני מתעקשת, וכי הפרברים החליפו עונה וכי יורם טהרלב ואפי נצר:

[youtube cezD-J7sDAU nolink]

 

היו שלום, וחסידות ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥