"משפחת וידצקי, לבת שלכם חסר בגוף אנזים שמפרק חלבונים. היא לא תוכל לאכול חלבונים בחיים!!!"
מה?
חלבונים?
לא חלב? לא גבינות? לא ביצים? לא דגים ? לא בשר?
"לאאאאאאאאאאאא
וגם לא עוד הרבה דברים אחרים כי גם בהם יש חלבון".
האם ידעתם שגם בלחם, בפסטה, באורז ובכלל, כמעט בכל פחמימה גם יש חלבון?
כי אני, אז, לפני כבר יותר מ 15 שנה, לא ממש ידעתי.
עם הידיעה הזו הלכנו הביתה. בתור זוג צעיר אך בוגר, שאוכלים די בריא כך חשבנו אז (כן, רק די, לא צריך להגזים). המקרר שלנו היה מלא בעיקר במוצרי חלב, ביצים ועוד מיני ח ל ב ו נ י ם. פתחנו את המקרר ואמרנו אוקיי, צריך לרוקן אותו.
חזרנו לבית חולים ושיתפנו את הפרופ' שלנו בהחלטה המרעישה. והיא, שראתה כמה צעדים קדימה כבר אז, אמרה "ממש לא!" הילדה שלכם תיחיה בעולם רגיל ו"נורמלי" ואתם ביחד איתה תלמדו להכין עבורה אוכל דל חלבון ובאותו שולחן היא תראה אתכם אוכלים כרגיל, אתם הרי הולכים לגדל אותה בעולם נורמלי. עם התובנה הזו יצאנו לדרך. יש לציין שהתובנה הזו היא אחד הדברים שהכי שמרו עליה ועלינו לאורך הדרך ולא רק בהקשר למזון (אבל זה כבר לפוסט אחר).
אז למה אני מספרת לכם את כל זה?
כי פיצה לא הייתה דבר שניסיתי אף פעם להכין לה ולא לשאר דיירי הבית שאוכלים רגיל. בפיצה הרי יש לא מעט חלבון ובכלל בצקים זה הצד שפחות השקעתי בו מאמצים. הסתפקתי עם השנים, בזכות ההתפתחות של מדפי ה"ללא גלוטן" ו"האוכל הטבעוני", למצוא לחמים דלי חלבון שמתאימים לה והתמקדנו בלרקוח מטעמים אחרים עבורה.
אבל הפעם החלטתי שאני לוקחת על עצמי אתגר, אכין לערב החג פיצה. לא אחת, שתיים!
האחת תיהיה "נורמלית" (עוד לא יודעת אם באמת ניתן להגדיר אותה ככזו) והשנייה "נורמלית +" דלת חלבון. חייבת להגיד שלא היה לי מושג איך הן יצאו והאם הן תהינה ברות אכילה. מה שבטוח, האמנתי שאם אכניס את תיבול האהבה שלי ואתכונן עם MESSON PLACE מסודר (בכל זאת אני בוגרת "תדמור" עם סוג 1 בטבחות) אז יש למה לצפות ושווה לנסות.
עכשיו אשאיר אתכם קצת במתח,
וכדי שגם אתם תוכלו לנסות בבית, אעלה כאן את המתכונים ל 2 הפיצות ותמונות.
פיצה "נורמלית"
מצרכים (2 פיצות):
3 כוסות קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
1 שקית (11 ג') שמרים יבשים
1 כף (15 ג') סוכר
1כוס (240 מ"ל) מים חמימים
2 כפות (40 מ"ל) שמן זית
כפית ורבע (8 ג') מלח
לרוטב:
חבילת רוטב עגבניות של דורות
חבילת רוטב פסטו של דורות (לא חובה אבל מומלץ)
תוספות:
מוצרלה/גבינה צהובה מגורדת
זיתים קצוצים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, פרוסות בצל, עגבניות, גבינה בולגרית, קוביות חצילים ובטטה אפויים, רצועות סלק ובעיקר מה שבני הבית אוהבים
פיצה "נורמלית +" ללא חלבון
אותו המתכון של ה "נורמלית" רק עם קמח קונדיטור ובלי גבינה וכמובן שהתוספות נבחרו בקפידה ובהתרגשות ע"י הנערה.
הוראות הפעלה:
מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (הכי שווה ללוש בידיים וכך להכניס נשמה ואהבה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות.
משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים שעה.
כעבור כחצי שעה
חוצים את הבצק לשני חלקים שווים, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. מניחים את בצק הפיצה על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ומתחילים להרכיב את המנה: מורחים את הרוטב באופן שווה על כל המשטח, מפצרים את הגבינה ואז מחליטים איזה תוספות לשים ועל איזה שטח הם יתמקמו.
מכניסים את התבנית למרכז תנור שחומם מראש על 200 מעלות. אופים כ 8 דקות עד להזהבה יפה של הבצק והתוספות ומוציאים. מניחים במגש, חותכים עם גלגלת ומגישים.
בתאבון!
ועכשיו, אחרי שראיתם את התמונות והמרכיבים, אני מזמינה אתכם לנחש מה אמרו בעלי הבית…