שקשוקת עגבניות, חציל קלוי, גבינת פרומעז וזיתי קלמטה

בחורה עם מחשב נייד

פעם, לא מזמן…. כשהייתי תלמידת בית ספר יסודי ילדי הכיתה היו שרים לי – "אמסילי חצילי גודלת בגינה"  ואני הייתי נעלבת וחוזרת הביתה רטובה מדמעות ונזלת שנמרחו על שרוול חולצת הפלאנל המשובצת שלי ומספרת לפסל של דוד בן גוריון שעיטר את מדרגות הכניסה לבית  – הוא לא ענה לי….. לא הבנתי אז שחציל הוא אחד ממלכי המטבח על כל טעמיו וצורותיו  – מבושל , מטוגן, קלוי, צלוי ולעיתים בלוי. עם השנים גדלתי בגינה ולמדתי להתאהב בירק הסגול והאלוהי הזה ובכלל מארומת הקליה שלו על הגז או על הגריל.

10984261_10153054731506280_3051549296582288585_n

 

היום הייתה לי דודא לשקשוקה טעימה ושונה מהרגיל כזאת עם עגבניות, פלפל חריף, חציל קלוי, גבינת פרומעז וזיתי קלמטה.

שקשוקת אמסילי חצילי:

1 בצל חתוך לקוביות

3 שיני שום פרוסות

1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות.

1 חציל בינוני

1 קופסת שימורי עגבניות תמר (חתוכות לקוביות כולל המיץ)

7 פרוסות גבינת  פרומעז

חופן זיתי קלמטה מגולענים

4-5 ביצים

מלח, פלפל שחור , פפריקה מתוקה / חריפה.

שמן זית.

603874_10153054591936280_2318674390579519847_n

קולים את החציל על אש גלויה, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות  ומניחים במסננת לסינון המיצים. במחבת עם מעט שמן זית מזהיבים את הבצל זורקים לטיגון קליל את השום הפרוס והפלפל החריף מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים לאט את העגבניות +מיץ העגבניות, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ומוסיפים סוכר לשבירת החמיצות מכסים ומבשלים כחצי שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם, מוסיפים את קוביות החציל ומערבבים. מפזרים מעל  זיתי קלמטה ופרוסות פרומעז מוסיפים בזהירות את הביצים מכסים ומבשלים עד לדרגת התקשות החלמון האהובה עליכם – מגישים עם כיכר לחם שלם 😉

 

בתאבון