לפני כמה שנים צייצנית עלומה שלימים הפכה חברה מדהימה צייצה בטוויטר וביקשה מתכון קל לשקשוקה. עניתי לה שתלך לרכוש סלט מטבוחה של אחד המותגים, תטגן בצל תוסיף למחבת את כל הסלט הקנוי, להוסיף ביצים והינה יש לה שקשוקה. כך עשתה. היום היא בשלנית מצוינת ומכינה אתת השקשוקהה כהילכתה.
היום קיבלתי להתנסות את הרטבים החדשים לשקשוקה של אוליביה. אז הינהה מצאתי את הפיתרון לארוחת ערב מהירה –
לפרוס בצל גדול וארבעה שיני שום ולטגן.
להוסיף חציל קלוי אחד קצוף גס.
להוסיף את הרטבים – אחד חריף ואחד רגיל 🙂
להוסיף מיכל שמנת לבישול
להביא לרתיחה
להוסיף את הביצים ולבשל על אש נמוכה, לפזר מעל הכל 100 גרם פטה מגוררת.
אני לא מכסה את המחבת מכיוון שכשמכסים נוצר קרום לבן על הביצים וזה לא מלבב ולא מעורר תיאבון.
זהו.
זה טעים ועם התוספות יותר טעים.
בתיאבון 🙂