שקשוקה ים תיכונית

כשמגיע הערב וכולם רוצים לאכול, אין ארוחה מאחדת, מלכדת ומפנקת ממחבת עם שקשוקה. שמים את המחבת באמצע השולחן ומתחילים לנגב את הרוטב האדום והטעים הזה. שקשוקה עם קוביות חצילים וגבינת פטה

בחורה עם מחשב נייד

DSC_0623למצרכים:

800 גרם עגבניות קלופות מרוסקות (או קופסא של עגבניות מרוסקות MOTTI)

2 פלפלים אדומים קטנים חתוכים לרצועות קטנות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

4 שיני שום כתושות

1/2 כוס מים

3 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1 כף שטוחה סוכר

100 גרם גבינת פטה

1 כפית תבלין צ'ילי יבש (לאוהבים חריף)

4-6 ביצים (תלוי במספר הסועדים)

2 כפות פטרוזיליה לעיטור

לחציל:

1 חציל חתוך לקוביות

מלח

5 כפות שמן זית

להכנה:

1. לחתוך את החציל לקוביות ולשים אותו בקערה. לערבב את קוביות החציל עם שמן זית ומלח (רצוי גס) ולפרוס אותם על תבנית עם נייר אפיה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה (או עד שיזהיבו).

2. לשים שמן זית במחבת ולחמם אותו. להוסיף את הפלפל האדום ולטגן אותו 3-4 דקות. להוסיף את השום הכתוש ולערבב. להוסיף את העגבניות המרוסקות, הרסק עגבניות והמים ולערבב. להוסיף את הפפריקה, הכורכום, הסוכר והמלח והצ'ילי (במידה ורוצים חריפות) ולבשל על אש קטנה 20 דקות. להוסיף את קןביות החצילים ולבשל עוד 10 דקות.

3. להוסיף את הביצים לשקשוקה ולבשל עוד 15-20 תנור עם מכסה. זמן הבישול תלוי במידת מוכנות הביצים שאוהבים.

4. לפזר גבינת פטה מפוררת ופטרוזיליה ולהגיש חם עם לחם….מושלם!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב