מי שבאמת מכיר אותי יודע שבכדי לפנק אותי אין צורך למכור כליה ולקנות לי יהלומים או פרחים פשוט צריך להכנס לחנות לכלי מטבח לבקש מהמוכר/ת סיר משובח או סכין טובה (ככה מפנקים מרוקאית) לעטוף אותם בנייר מתנה מהודר ולהדביק סרט צבעוני.
עבורי להכנס לחנויות כאלו זו חוויה חופפת לילד בלונה פארק לכן לא הייתה מאושרת ושמחה ממני כשהוומנתי להשקת אולם התצוגה החדש העשיר והצבעוני של פוד אפיל בראש העין המכיל עולם ומלואו לחובבי המטבח והבישול וכמובן הכרזת הקונדיטורית הידועה המוכשרת רחלי ור-ניר כפרזנטורית הבית לליין מוצרי האפיה של החברה אשר תלווה את חובבי ואוהבי האפיה בטיפים, עצות ומתכונים.
ואכן משולהבת טיילתי לי בלונה פארק הצבעוני בין גלגלי תבניות האפיה העגולות , קרוסלות הכוסות, הווקים המקפצים, הסירים המכושפים והמכשפים, ומתקני הפופקורן הריחניים.
אז אם באמת אתם רוצים לפנק את עצמכם או את אהוביכם במתנה משובחת זכרו את את השם פוד אפיל (תודו לי אחר כך).
שקשוקה א-לה איטליה:
החומרים (לשתי מנות) :
1 קופסת עגבניות מרוסקות (אני באופן אישי אוהבת להשתמש ב- Mutti
בצל בינוני חתוך לקוביות.
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
חופן זיתי קלמטה מגולענים.
חצי פלפל אדום (גמבה) קלוי קלות במעט שמן זית על מחבת פסים/ בתנור.
2 פרוסות חציל קלויות במעט שמן זית על מחבת פסים / בתנור
6 עלי בזיליקום קרועים.
חצי כוס מוצרלה מגורדת.
חצי כוס פטה מגורדת.
2 ביצים.
כף סוכר
מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה.
אופן ההכנה:
במחבת מחממים מעט את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות את שיני השום הפרוסות והסוכר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. חותכים לקוביות גדולות את הפלפל האדום והחציל ומוסיפים למחבת מתבלים במלח ובפפריקה מכסים ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את זיתי הקלמטה, עלי הבזיליקום ומפזרים את הגבינות ומבשלים כחמש דקות ומוסיפים את הביצים.
מגישים עם לחם או פוקאצ'ה טובה.
בתאבון 🙂
* לאתר הבית: http://www.foodappeal.co.il/
* המוצר התקבל להתנסות *