שקשוקה א-לה איטליה

מי שבאמת מכיר אותי יודע שבכדי לפנק אותי אין צורך למכור כליה ולקנות לי  יהלומים או פרחים פשוט צריך להכנס לחנות לכלי מטבח לבקש מהמוכר/ת סיר משובח או סכין טובה (ככה מפנקים מרוקאית) לעטוף אותם  בנייר מתנה מהודר ולהדביק סרט צבעוני.

14089320_10154339905076280_1025234797994138683_n

עבורי להכנס לחנויות כאלו זו חוויה חופפת לילד בלונה פארק לכן לא הייתה מאושרת ושמחה ממני כשהוומנתי להשקת אולם התצוגה החדש העשיר והצבעוני של פוד אפיל בראש העין המכיל עולם ומלואו לחובבי המטבח והבישול  וכמובן הכרזת הקונדיטורית הידועה המוכשרת רחלי ור-ניר  כפרזנטורית הבית לליין מוצרי האפיה של החברה אשר תלווה את חובבי ואוהבי האפיה בטיפים, עצות ומתכונים.

14141869_10154339905461280_5280707636241970996_n

ואכן משולהבת טיילתי לי  בלונה פארק הצבעוני  בין גלגלי תבניות האפיה העגולות , קרוסלות הכוסות, הווקים המקפצים, הסירים המכושפים והמכשפים, ומתקני הפופקורן הריחניים.

14064008_10154339905086280_5554573963874311720_n

אז אם באמת אתם רוצים לפנק את עצמכם או את אהוביכם  במתנה משובחת זכרו את את השם פוד אפיל (תודו לי אחר כך).

שקשוקה א-לה איטליה:

החומרים (לשתי מנות) :

1 קופסת עגבניות מרוסקות (אני באופן אישי אוהבת להשתמש ב- Mutti

בצל בינוני חתוך לקוביות.

2 שיני שום פרוסות

1/4 כוס שמן זית

חופן זיתי קלמטה מגולענים.

חצי פלפל אדום (גמבה) קלוי קלות במעט שמן זית על מחבת פסים/ בתנור.

2 פרוסות חציל קלויות במעט שמן זית על מחבת פסים / בתנור

6 עלי בזיליקום קרועים.

חצי כוס מוצרלה מגורדת.

חצי כוס פטה מגורדת.

2 ביצים.

כף סוכר

מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה.

אופן ההכנה:

במחבת מחממים מעט את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות את שיני השום הפרוסות והסוכר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. חותכים לקוביות גדולות את הפלפל האדום והחציל ומוסיפים למחבת מתבלים במלח ובפפריקה מכסים ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את זיתי הקלמטה, עלי הבזיליקום ומפזרים את הגבינות ומבשלים כחמש דקות ומוסיפים את הביצים.

מגישים עם לחם או פוקאצ'ה טובה.

בתאבון 🙂

* לאתר הבית: http://www.foodappeal.co.il/

14039884_10154339906276280_6347608152028115338_n

* המוצר התקבל להתנסות *