שקשוקה אפויה עם קרסט

אין כמו שקשוקה. זה אחד ממאכלי הביצים האהובים עליי. הפעם מתחילים בבישול על הגז וממשיכים לאפות בתנור ולסיום תוספת שכבת קרסט מלוחה.

לפני כל ארוחה מדגדג לי באצבעות להכין משהו אחר, שונה ומעניין. הפעם העגבניות קרצו לי מהמקרר. שלפתי עגבניות, ביצים וגבינה והתחלתי להכין שקשוקה במחבת. תוך כדי ערבוב התבשיל צץ לי רעיון נוסף והייתי חייבת לנסות אותו, להעביר את השקשוקה לתנור. ההמתנה היתה שווה.
promo_long

שקשוקה אפויה עם קרסט

מצרכים:
1 בצל לבן חתוך לקוביות
1 בצל אדום חתוך לקוביות
1/4 פלפל ירוק חריף קטן חתוך לקוביות קטנטנות
7 עגבניות חתוכות לקוביות
1 חבילה (250 גרם) גבינה חמד 5% חתוכה לקוביות
6 ביצים טרופות
 עלים קצוצים מ-2 גבעולי בזיליקום טריים
מצרכים לקרסט:
4 כפות שיבולת שועל
1כפית תבלין זעתר
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית סומק
DSC_7577
אופן ההכנה:
1. מטגנים בשמן זית את הבצלים ואת הפלפל החריף עד שהבצלים משחימים.
2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומטגנים יחד עוד 10 דקות.
3. מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים מיד.
4. מוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים עוד דקה ומסירים מהאש.
5. מעבירים לתבנית פיירקס עגולה משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לאפיה למשך 50 דקות.
6. בינתיים קולים במחבת חמה בלי שמן על אש קטנה את חומרי הקרסט ומערבבים במשך 2 דקות כל הזמן . מורידים מהאש.
7. אחרי 50 דקות אפיה מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים  את הקרסט באופן אחיד על פני השקשוקה ומחזירים לתנור לעוד 30 דקות.
DSC_7572