שעועית ירוקה עם שומשום ב-10 דקות!

מתכון טבעוני למנה קלילה ומטריפה, שיכולה להיות תוספת לכל ארוחה

אז מה אנחנו צריכים?

1

1. 600 גרם שעועית ירוקה עדינה , אני משתמשת בקפואה שהופשרה בלילה במקרר. אפשר להשתמש גם בירוקה / צהובה רגילה.

2. כף סויה

3. 2 כפות שמן שומשום (לא חובה, אפשר גם שמן זית)

4. 5 קוביות של בצל מטוגן דורות

5. 4 טבליות שום כתוש דורות

2

6. 75 גרם שומשום (אפשר פחות, אצלנו מאד אוהבים)

7. צ׳ילי גרוס

8. מלח

9. פלפל שחור

10. 2 כפות שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

1. נרתיח בסיר עם מים את השעועית המופשרת

2. לסנן ממים

3. באותו הסיר, לאחר שהתייבש, נשפוך 2 כפות שמן קנולה

4. כשהשמן מתחמם נכניס לסיר את טבליות השום והבצל, נערבב עד שיתפרקו.

5. לאחר מכן נכניס את השעועית המסוננת ונערבב היטב.

6. נוסיף כף סויה ו2 כפות שמן שומשום.

7. נוסיף חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית צ׳ילי גרוס.

4

8. נקפיץ קלות 2-3 דקות.

9. לטעום ולתקן תיבול ולהעביר לכלי.

10. במחבת מחוממת נקלה מעט את השומשום עד השחמה קלה. ונוסיף מעל השעועית.

בתיאבון!!!

 

SSHUH

 

שעועית ירוקה בשומשום