אנ'לא יודעת להסביר את זה, באמת שלא. אבל קארי ירוק חריף מקרר את הגוף ומצנן את הנשמה. בחיי. ניסיתי את זה כבר כמה פעמים. רק אתמול – היה חום אימים. כולנו נדבקנו לפתחים של המזגן. אבל כשהגשתי את הקארי החריף הזה, נהיה לי נעים. אולי זה הלמון גראס שבפנים, אבל כמה שהיה לי חריף, ככה גם הפסיק להיות לי חם. אפילו באתר של הטיים מגאזין אמרו את זה, למרות ששם הם גם אומרים שגלידה היא אוכל מחמם, אז אני הייתי לוקחת את העניין בערבון מוגבל.
קארי ירוק בשתי גרסאות
המצרכים
בצל גדול חתוך לרצועות דקיקות
2 כפות מחית קארי ירוק
פחית חלב קוקוס
כף רוטב דגים (אפשר למצוא אותו בפינה האסיאתית בכל חנות)
כוס אפונה ירוקה קפואה (או מופשרת, מה שיש)
כפית סוכר, מעט שמן
לגרסת העוף:
5-6 שניצלים של חזה עוף חתוכים לפיסות בגודל ביס
2 כפות רוטב סויה
כף פריגת מנגו קפוא
שן שום כתושה
תפוח אדמה גדול מבושל, מקולף וחתוך לקוביות גדולות
5-6 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
לגרסת הדג:
2 דגי באס, מפולטים, חתוכים לפיסות
כלים ספציאל
ווק או סיר ממש גדול
אופן ההכנה
- אם מכינים את העוף, אז שעה-שעתיים לפני הבישול מערבבים בקערה את רוטב הסויה, המנגו והשום, ומשרים בהם את השניצל. אם מכינים את הדג, מדלגים ישר לסעיף הבא.
- מחממים בווק מעט שמן, ומטגנים בו את הבצל. מוסיפים אליו את הקארי (לא להכניס את הראש ולהריח. ראו הוזהרתם! אל תשאלו איך אני יודעת) ומטגנים תוך ערבוב עוד כמה רגעים, שהשמנים הארומטיים בתוך המשחה יתחילו להתחמם ולשלוח ריחות של אוכל.
- מוסיפים את הדג או את העוף, מבשלים עוד כמה רגעים, שיתחילו להלבין.
- שופכים פנימה את כל שאר החומרים: חלב קוקוס, רוטב דגים, סוכר, אפונה, ובמקרה של העוף, גם את תפוח האדמה והפטריות. מערבבים קלות ומבשלים עוד כ-5 עד 10 דקות (פחות לדג, יותר לעוף).
מומלץ לאכול עם הרבה אורז לבן. המון. ומים קרים. וטישו לרגישים.
ויש גם שיר, והתודות עליו לדף הפייסבוק של החינוכית, שמחזיר אותי לימי ילדותי חסרי הדאגות, שבהם אף פעם לא היה חם מדי ושטויות כאלה:
[youtube x93r_wrDnGM nolink]
היו שלום, ונשיקות קרירות עם רוז’ מגברת הבלים!
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥