שניצל וירקות בתנור

שניצל עסיסי אפוי בתנור עם ירקות, ארוחת צהריים מהירה, משביעה והכי חשוב עם מינימום כלים מלוכלכים

צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ

הערך הכי מקודש בעיניי בהכנת ארוחות הוא ערך ה"כמה שפחות כלים מלוכלכים כך יותר טוב" וארוחות בתבנית אחת או בסיר אחד עונות על הערך הזה במדוייק. שניצל וירקות אפויים בתנור, עם טריק קטן להכנת השניצל, 10 דקות הכנה (ניתן להכין גם לילה מראש ולהשאיר את התבנית מכוסה במקרר עד לאפיה), 30 דקות אפיה ויש לכם ארוחת צהריים או ערב חמה שניתן להגישה כך או עם תוספת לבחירתכם בצד.

צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ

שניצל וירקות בתנור:

מצרכים:

6 שניצלים

3 כפות מיונז

1 כפית חרדל

2 טבליות שום כתוש דורות מופשרות

1 טבלית תערובת עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות מופשרת

פנקו או פירורי לחם לציפוי

2 אשכולות עגבניות שרי

2 קישואים או זוקיני (חצויים לאורכם ופרוסים לפרוסות עבות)

צרור פרחי ברוקולי או ברוקומיני

שמן זית

1 טבלית תערובת עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות מופשרת

3 טבליות שום כתוש דורות מופשרים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים מיונז, חרדל, 2 טבליות שום כתוש וטבלית אחת תערובת עשבי תיבול בקערית.

מורחים את השניצלים בנדיבות בתערובת המיונז ומצפים בפנקו משני הצדדים (מהדקים את היטב את הפנקו לשניצל).

מסדרים את השניצלים בתבנית, מפזרים מסביבם וביניהם את העגבניות, הקישואים ופרחי הברוקולי ומזלפים במתינות מעל הכל שמן זית.

אופים 20 דקות בחום 180 מעלות ומעלים ל-220 מעלות ל-10 דקות נוספות של אפיה או עד שהשניצלים מוכנים והירקות רכים.

5 דקות לפני סיום האפיה מערבבים 3 כפות שמן זית עם טבלית עשבי תיבול לבישול איטלקי ו-3 טבליות שום כתוש, מוציאים את התבנית מהתנור (בזהירות, חם), מורחים את את הירקות (עגבניות שרי, קישואים וברוקולי) בתערובת ומחזירים ל-5 דקות נוספות של אפיה.

צילום: פני רבינוביץ
צילום: פני רבינוביץ