לאחרונה נהיה כאן די משעמם בתחום הקולינריה, מתני עזב את הבית, בר עובד ואוכל ב"לאגו" והבנות שומרות על תזונה בריאה. ניסיתי כבר את כל האפשרויות המותרות בחוק לקינואה,
המתכון האחרון של חזה עוף תפס אששש ומאז אנחנו על סלטים, קינואה וחזה עוף. רק בשישי שוברים שיגרה ומתפרעים. פעם בכל יום שישי כל השכונה הייתה מגיעה לאכול את "שניצל גבירה" עם אורז, או כמו שנדב הבן של בתיה היה אומר סניצל.
כמה שמחתי על האפשרות שנתנה לי להמציא את עצמי מחדש ולהחזיר עטרה ליושנה אמה מה?
הייתי חייבת שזה יהיה שוס ועם פחות שמן. "עלחיים ועלמוות" אמרתי והוספתי את התערובות המדהימות של דורות, שום, תערובת תיבול איטלקית ובזיליקום.
עם השמן נזהרתי, הפעם כבר לא מטביעה אותם מכל הלב אלא מעט שמן תיבול משני הצדדים. ויתרתי על הקמח בהתחלה והפלא ופלא יצא הרבה יותר טוב, ממש מושלם קריספי ומתפצפץ.
תפו"א קיבל איסור כניסה לבית לאחרונה ורציתי פירה כתוספת, כי אורז כבר לא ממש מרגש. אז ערבבתי תפו"א עם בטטה כי בטטה זה מותר. הוספתי תערובת בצל ומלח ואז את טיפות הקסם של שמן הכמהין.
כן כן, מודה באשמה, שכחתי להוסיף חמאה וגיליתי שאפשר גם בלי.
שניצלים פחות מאיימים כשקוראיםלהם שניצלונים. ההוכחה הייתה שרק הסתובבתי וארז גנב לי שניצלון. טוב נו זה היה מבחן הטעימה ועברתי בגדול כי הוא ביקש שאשמור לו לכשיחזור מהספירה בקלפי.
אז מה עשיתי שונה הפעם? ראשית ויתרתי על קימוח השניצל, את הביצים תיבלתי כהרגלי בחרדל אולם הוספתי תערובות של שום, תערובת תיבול איטלקית ובזיליקום, ויתרתי על שמן עמוק וטיגנתי במחבת שחור עם מעט שמן.
הפירה בדגש על בטטות עם תוספת תפו"א קיבל נגיעת שמן כמהין וזה למעשה כל השמן שיש פה, לגמרי בטעות מודה, אבל הצליח, הוספתי תערובת של בצל מטוגן של דורות ויצא ממש גורמה.
קישטתי יפה ככה עם צ'יפס מרווה שניתן להוסיף לפירה ושלפתי בירה מהמקרר. עכשיו נותר רק זה להכריז על אירוח גברים בשישי אחה"צ. בזמן שהם יתענגו על הארוחה ובירה הנשים שלהן יהיו משוחררות לרכוש בגדים. אמרו כבר שהדרך לליבו וכיסו של הגבר עוברת דרך הבטן.
שניצלונים:
המצרכים הדרושים:
1 ק"ג שניצלים פרוסים דק
2 ביצים
כף חרדל
פירורי לחם לפי הצורך
מלח ופלפל לתיבול
מעט רוטב צ'ילי מתוק
תערובת עשבי תיבול איטלקית דורות
בזיליקום דורות
שום כתוש דורות.
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לחמם מחבת עם מעט שמן קנולה לטיגון
לטרוף את הביצים עם קובייה אחת של שום אחת של תערובת תיבול איטלקית ואחת של בזיליקום.
לשפוך פירורי לחם מוזהבים לתוך צלחת עמוקה ולתבל במלח, פלפל ומעט פפריקה.
לחתוך את חזה העוף לחצאים לאורכם.
ליבש מעט את חזה העוף ולטבול בהיטב מכל הצדדים בתערובת הביצים ואז לטבול בתערובת פירורי הלחם, להניח במחבת ולטגן היטב משני הצדדים.
כאשר מוכן להוציא ולהניח בכלי עם נייר אפיה לספיגת השמן.
המלצה אישית: להציב שומרים באזור עד לסיום הכנת הפירה וההגשה.
פירה בטטה ותפו"א בטעם חמאה עם נגיעת כמהין:
המצרכים הדרושים:
2 תפו"א בטעם חמאה, תפוקליף
3 בטטות גדולות
2 קוביות של בצל מטוגן של דודות
בצל מטוגן טרי לקישוט.
חצי כפית שמן כמהין
בצל 1 קטן
גבעול מרווה
מלח.
אופן ההכנה:
לבשל במים 2 תפו"א בגודל בינוני עם שלוש בטטות גדולות עד לריכוך
לסנן ולהשאיר מעט מהמים, עם בלנדר יד או עם מועך פירה למעוך ולהוסיף מלח ושמן כמהין.
את הבצל פורסים לפרוסות דקות ומטגנים במעט שמן עד שנעשה זהוב כמעט שחום.
עלי מרווה לצרוב מעט במחבת עם מעט שמן זית .
אופן ההגשה:
אני בחרתי במראה הפאב השכונתי,
סלסלת שניצלונים בתוך נייר אפיה לצד ירקות חתוכים ופירה בטטה כמהין מעוטר בבצל מטוגן על מגש עץ וצלחות מתכת בתוספת בירה קורונה לטוטאל לוק.
והטוויסט של בר על הבר, להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק לטבילה