שמעתם נכון….פלפל ממולא….כזה.

  125

למילוי:

5-6 גמבות צבעוניות בינוניות שכובען חתוך וכל הגרעינים מנוקים.

300 גרם בשר בקר טחון

3 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה,נענע,כוסברה,שמיר,בזיליקום)

עגבנייה אדומה קצוצה

מלח,פלפל,פפריקה, חצי לימון סחוט

2/3 כוס אורז פרסי שטוף

1 בצל קצוץ

3 שיני שום

3 כפות שמן זית

מפזרת את העלים הרכים ואז ממלאת.

איך?

לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית, להשחים מעט, להוסיף שום להמשיך לטגן, להוסיף את הבשר ,לטגן ולפורר עד שהבשר מאפיר.

להוריד מהאש.

להוסיף את העגבנייה,עשבי התיבול,תבלינים ומיץ לימון.

לערבב, למלא את הפלפלים כמעט עד הסוף. לכסות עם המכסה.

להניח את הפלפלים בסיר שמכיל את גובהם, לצופף על מנת שיעמדו ביציבות.

כדאי ורצוי לכסות עם צלחת הפוכה , דבר שעוזר לכרובים שלא לצוף על פני הרוטב ולשחרר את המלוי.

 

רוטב

2 כוסות מים רותחים

1/2 קופסת רסק עגבניות קטנה

1 כוס מיץ עגבניות (פריגת)

מלח, פלפל,פפריקה. פלפלון צ'ילי.

שני ענפי רוזמרין טריים.

לערבב את כל החומרים ולשפוך בזהירות לתוך הסיר.

לטפטף לכל פלפל 3 כפות מהרוטב.

להרתיח, להנמיך ולבשל עוד כ-40 דקות.

להכניס לתנור לגריל ולקלות את הפלפל מלעלה.

אפשרי

להכין ללא בשר/להחליף את הבשר בעוף או הודו/לאפות את סיר הפלפלים בתנור, להשמיט או להוסיף עשבי תבול לפי הטעם.

להחליף את האורז בפתיתים.

להכין חלה גדולה לרוטב.

 אהבתם את המתכון? אפשרי ללחוץ על הכפתור מצד שמאל "עקוב אחריי" והמתכונים החדשים יגיעו למייל שלכם, בלי חפירות , בלי פרסומות.

 

097