שלושת גיבורי המטבח, ואיך לשמור עליהם נקיים

על שלושה מכשירים המטבח עומד: תנור, מקרר ואינדוקציה (ולכל מי שאין, מומלץ לרכוש אחת בקרוב). גם במקרר, גם בתנור וגם באינדוקציה משתמשים כל יום (כמעט), ובלעדיהם היינו מתקשים להכין אוכל טעים באמת, או לשמור עליו טרי. אבל למרבה הצער, תנור, מקרר ואינדוקציה הם גם שלושת האזורים שהכי מועדים לפורענות מבחינת ניקיון. הילדים מחממים ארוחת צוהריים, המתבגרת מכינה עוגה עם חברות, וכולם בודקים אם יש חדש במקרר כל רבע שעה- הגיוני שהם יתלכלכו הרבה יותר מהר מרוב מכשירי הבית. אבל דווקא אותם, יותר מכולם, אנחנו רוצים לשמור מלכלוך, ככה שימשיכו לשרת אותנו במסירות לאורך שנים. איך שומרים על הניקיון מבלי לעבוד שעות? התשובה: מכניסים שגרת ניקיון חדשה (ואולי גם כמה מוצרים חדשים למזווה). הינה הטריקים שיעשו לכם סדר וניקיון.

מקרר

הוא שומר על הירקות טריים, על הפשטידה טעימה ועל עוגת הגבינה יציבה. הוא אחד המכשירים הפופולריים בבית, רק שבבתים רבים הוא סובל מהזנחה, פשוט כי שוכחים להחזיר לו אהבה. ניקיון המקרר תמיד נראה כמו רעיון בלתי אפשרי שחייב להידחות (גם השנה) לפסח, אבל יש דרכים פשוטות וקלות לשמור עליו הרבה יותר נקי, להרבה יותר זמן. למשל, הניחו בתחתית מגירת הירקות כמה ריבועים של מגבות נייר. כך, במקרה שאחד המלפפונים סיים את חייו בטרם עת, הוא לא יעמיד בסכנת עובש את ניקיון המגירה כולה! פשוט מחליפים לנייר חדש, ונקי.

טריק נוסף הוא לסדר את התרופות והצנצנות הקטנות בסלסילות פלסטיק. ככה, במקום להזיז כל צנצנת, קופסה ואריזה בנפרד, פשוט שולפים את כל הסלסילה ומנגבים עם סמרטוט מתחתיה.

תנור

הסיבה המרכזית לתנור מלוכלך היא טפטופי מזון על התחתית, והגרוע מכולם- שמן! שמן שמתחמם, נשרף, וכל מי שניסה לנקות תחתית שומן שרופה מתנור יודע שזו אינה משימה לכל אחד. אולי זה יפתיע, אבל הפתרון לבעיה הוא פשוט: תבניות אלומיניום. השאירו באופן קבוע תבנית ריקה עם נייר אפייה במגש התחתון, שתספוג אליה כל פולש שהצליח לחמוק מהתבנית. וכל זאת, מבלי לפגוע בפיזור החום בתנור. בסיום כל שימוש אפשר לנקות את הנייר בקלות מפירורים או טפטופים, ובמקרים של לכלוכים כבדים יותר- פשוט להחליף נייר. של כל מזון שלא יהיה (לפעמים יספיק רק ניעור!), והתנור שלכם שוב שמור ובטוח.

אינדוקציה

מי לא מכיר את האימה כשטיפה מהסיר קופצת למשטח החם? כדי לשמור על האינדוקציה שלכם נקייה ותקינה לאורך שנים, עדיף לשמור עליה ככל הניתן מכתמים. אומנם אי אפשר למנוע טפטופים לחלוטין אבל אפשר להפחית אותם! אחד הטריקים הוא להחזיק קרוב על השיש כוס יציבה שבתוכה תוכלו להניח את הכף, ולאחר כל טעימה- הביאו את הכוס אל מעל לסיר. כך, הכף לא תצטרך לחצות את כל הדרך אל הכוס ואתם לא תסתכנו בלכלוכים מיותרים. אך אם בכל זאת טפטף ונפל קצת בדרך, מומלץ לא לחכות עם הניגוב, כי המתנה של אפילו 10 דקות תהפוך אותו הרבה יותר קשה להסרה. אם קיימים כתמי שומן שהוזנחו עד היום, נסו לשפשף אותם עם ספוג הפלא (לעולם לא סקוטש, שיעשה שריטות לנצח).

כדי לשמור את הברק ולשמור על העוצמה החשמלית, נקו את האינדוקציה בסיום כל שימוש. אחד היתרונות באינדוקציה הוא הניקיון הזריז והפשוט שלה לעומת גז או פלטה חשמלית. בסיום כל שימוש, פשוט רססו ספריי חומץ-מים ונגבו בכמה מגבות נייר. הפלטה השחורה תחזור לנצנץ כיאה למלכת המטבח.